Ντόρτμουντ – Λειψία 3-3

23:51 17/12/2019 - Πηγή: In.gr

Την ευκαιρία για μια πολύ μεγάλη νίκη έχασε η Ντόρτμουντ κόντρα στην Λειψία αφού αν και προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, έκανε τραγικά λάθη στην άμυνα και χάρισε την ισοπαλία στους φιλοξενούμενους που με αυτό το αποτέλεσμα θα παραμείνουν στην κορυφή της Bundesliga.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της και δίκαια πήρε προβάδισμα με δύο γκολ. Αν και στο 10′ ο Γκουλάτσκι είπε «όχι» με πολύ μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Χούμελς,

στο 23′ έγινε μοιραίος για την ομάδα του.

Ο Σάντσο σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Γκουλάτσκι απέκρουσε αλλά στο νέο σουτ του Βάιγκλ αντέδρασε λανθασμένα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 34′ οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν ο Σάντσο γύρισε για τον Μπραντ κι εκείνος μέσα στην περιοχή με μαγική προσωπική ενέργεια, αφού άδειασε έναν αντίπαλο, τελείωσε τη φάση για το 2-0.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένα ρεσιτάλ λαθών για την Ντόρτμουντ. Αρχικά στο 47′ σε μια επίθεση της Λειψίας ο Μπούρκι έδιωξε λανθασμένα εκτός περιοχής με το κεφάλι κι ο Βέρνερ πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 53′ ήρθε και το 2-2 με νέο τραγικό λάθος, αυτή τη φορά από τον Μπραντ που έδωσε ασίστ στον Βέρνερ ο οποίος αφού πέρασε και τον Μπούρκι, έκανε το 2-2 για τους «Ταύρους».

Η χαρά τους όμως κράτησε ελάχιστα αφού δύο λεπτά μετά ο Σάντσο από ασίστ του Ρόις έκανε το 3-2 από κοντά αλλά η Λειψία είχε και πάλι την απάντηση. Στο 78′ ο Σικ πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Μπούρκι σε σουτ του Μοπυκιέλε κι έκανε το 3-3 που ήταν και το τελικό σκορ στο ματς.

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Χακίμι, Χούμελς, Ζαγκαντού, Ακάνζι, Βάικγλ, Γκερέιρο, Μπραντ, Αζάρ, Σάντσο (71′ Πίστσεκ), Ρόις

Λειψία: Γκουλάτσκι, Χάλτσενμπεργκ, Κλόστερμαν, Μουκιελέ, Ουπαμεκανό, Λάιμερ, Σάμπιτσερ (70′ Κούνια), Ντέμε, Φόρσμπεργκ (45′ Ενκουκού), Πόουλσεν (62′ Σικ), Βάρνερ

Στα άλλα δύο ματς της βραδιάς η Άουγκσπουργκ πήρε εύκολη νίκη με 3-0 απέναντι στην Φορτούνα χάρη στα γκολ των Μαξ (32′, 72′) και Γεβντάι (61′) και ξέφυγε αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη όπου βρίσκεται η 16η Φορτούνα. Σημαντικό διπλό και για την Χοφενχάιμ στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπεμπού στο 56′ και Μπαουγκάρτνερ στις καθυστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα