Ολυμπιακός: Επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα με ντέρμπι, μεγάλες βλέψεις, αλλά και rotation

Οι μέρες που ζει ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά σπουδαίες. Οι ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία, το βράδυ της Πέμπτης (9/5) "έσβησαν" την Άστον Βίλα και με συνολικό σκορ 6-2 πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Conference League, όπου στις 29 Μαΐου θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Το σπουδαίο και ιστορικό ματς δεν απέχει πολύ, κάτι λιγότερο από 20 μέρες για την ακρίβεια. Ωστόσο, πριν από το παιχνίδι του ονείρου με στόχο την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα, οι Πειραιώτες προσγειώνονται στην ελληνική πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που περιλαμβάνει τρία κρίσιμα ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου. Γνωρίζει πολύ καλά πως με το 3Χ3 πριν από τον τελικό του Conference, θα έχει ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει να περάσει με νίκη από τρία ντέρμπι σε διάστημα εννέα ημερών.

Η αρχή θα γίνει από την Τούμπα. Την Κυριακή (12/5, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των playoffs.

Οι ερυθρόλευκοι με τρίποντο θα μειώσουν στο -2 την απόστασή τους από την κορυφή, πριν από τη μάχη με την ΑΕΚ και θα συνεχίσουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, χωρίς να εξαρτώνται από άλλα αποτελέσματα.

Με τους πιο φρέσκους απέναντι στον ΠΑΟΚ

Η αποστολή δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Ο Ολυμπιακός πριν από λίγες μέρες έδωσε μία απαιτητική μάχη κόντρα στην Άστον Βίλα, κάτι που αδειάζει τις μπαταρίες των ποδοσφαιριστών.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γνωρίζει, βέβαια, πολύ καλά να διαχειρίζεται το υλικό του. Το έχει κάνει με επιτυχία όλο αυτό το διάστημα, πριν και μετά από ευρωπαϊκά ματς. Τρανό παράδειγμα, η νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, λίγα 24ωρα μετά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι.

Ο Ισπανός προπονητής αναμένεται να προχωρήσει ξανά σε rotation. Έτσι, είναι πιθανό να δώσει φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Μαρτίνς, ο Άμπεϊ και ο Ναβάρο, οι οποίοι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Επιπλέον, υπάρχουν και οι Όρτα, Αλεξανδρόπουλος και Μασούρας που ήταν μεν στην αποστολή, αλλά είναι σαφώς πιο ξεκούραστοι, καθώς είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Μεντιλίμπαρ σε τέτοια παιχνίδια θέλει να πηγαίνει με τους πιο φρέσκους. Θέλει οι παίκτες που θα χρησιμοποιήσει να μπορούν να δώσουν το 100% και να μην ξεμείνουν από ενέργεια. Έτσι, αναμένεται να πορευθεί και στην Τούμπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα