"X"ωρίς... γκολ

Έχασε μεγάλες ευκαιρίες αναπόφευκτα έχασε και την... σημαντικότερη. Την ευκαιρία να μείνει μόνη της στην κορυφή του ομίλου. Η εθνική μας ομάδας αναδείχθηκε ισόπαλη με την Βοσνία στο Καραϊσκάκη (0-0) και πλέον έπετα απο τρία ματς έχει 7 βαθμούς στον προκριματικό όμιλο με θέα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.Όσους οι Βόσνιοι αλλά και οι Σλοβάκοι. Δοκάρι από Γκέκα και Τοροσίδη,  χαμένο τετ α τετ από τον Σαλπιγγίδη στο δεύτερο μέρος. Τις 121 συμμετοχές συμπλήρωσε ο Καραγκούνης, που πέρασε σαν αλλαγή στο ματς στο 67'.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 5' είχε απίστευτη χαμένη ευκαιρία

με τον Γκέκα. Ο Σαμαράς πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα στον Γκέκα, αλλά αυτός σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Μετά το 15' και το ενθουσιώδες ξεκίνημα της Εθνικής, οι Βόσνιοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στο 24' μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, αλλά το σουτ του Μισίμοβιτς το σταμάτησε ο Μανιάτης με κεφαλιά πάνω στη γραμμή. Στο 33' η Ελλάδα είχε νέο δοκάρι, σε δυνατό σουτ του Τοροσίδη μέσα από την περιοχή, ενώ στο 41' ο Καρνέζης σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Λούλιτς.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Η Εθνική ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η υπεροχή της ήταν ανούσια, την ώρα που οι Βόσνιοι άρχισαν να ενδιαφέρονται πρώτα για το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια για την αναζήτηση ενός γκολ. Στο 66' το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι, όταν ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε τη θέση του Μαλεζά και συμπλήρωσε 121 συμμετοχές με το εθνόσημο και περνώντας στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής ήρθε στο 78', όταν ο Μανιάτης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βρέθηκε στο τετ α τετ, αλλά το σουτ έδιωξε ο Μπέγκοβιτς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την Εθνική να παραμένει μαζί με τη Βοσνία και την Σλοβακία πλέον στην πρώτη θέση με εφτά βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μαλεζάς (66' Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης (80' Μήτρογλου), Τζιόλης, Φορτούνης, Γκέκας (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντουνιανιν, Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο

Keywords
Αναζητήσεις
μεντουνιανιν
Τυχαία Θέματα