«Δεν απαιτείται νέο πακέτο στήριξης»

«Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αποφεύγοντας νέο Μνημόνιο, αλλά και τα κονδύλια του ΔΝΤ» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές εφόσον συντελεστεί η αποχώρηση του ΔΝΤ

στις αρχές του 2015, όπως επιδιώκει η Ελλάδα, το χρηματοδοτικό κενό που θα αφήσει θα καλυφθεί από την ίδια τη χώρα χωρίς ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση από την ΕΕ, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης. Τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν απαιτείται τρίτο πακέτο στήριξης αναπαράγει το πρακτορείο Ρόιτερς, σημειώνοντας ότι τα σχόλια αυτά σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η Αθήνα ανακοινώνει δημοσίως ότι ελπίζει να μην αντλήσει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της το επόμενο έτος.

Δημοσίευμα της Deutsche Welle κανει λόγο για «μια επίσκεψη χωρίς απτά αποτελέσματα» ενώ αναφέρεται ότι δεν υπήρξε «καμία δημόσια δέσμευση της Γερμανίδας καγκελαρίου για τα ελληνικά αιτήματα, με την Άγγελα Μέρκελ να εκφράζεται συγκρατημένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα