Λέξεις, σκέψεις

Ακαδημαϊκοί,ερευνητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδακαι το εξωτερικό συζητούν με το κοινό,σε μια προσπάθεια να εξετάσουν τιςπαραμέτρους διαμόρφωσης πολιτιστικήςπολιτικής σε εποχή κρίσης, στο πλαίσιοτης εκδήλωσης με θέμα «Λέξεις, σκέψεις:Η διαμόρφωση πολιτιστικής πολιτικήςσε εποχή κρίσης». Η εκδήλωση πραγματοποιείταιαπόψε στις 7, στη Μικρή Σκηνή της ΣτέγηςΓραμμάτων & Τεχνών του ιδρύματοςΩνάση.

Ανάμεσαστους ομιλητές, η Καθηγήτρια ΠολιτιστικήςΠολιτικής και Διαχείρισης στο CityUniversity του Λονδίνου Σάρα Σέλγουντ, ηκαθηγήτρια πολιτικής επιστήμης ΜυρσίνηΖορμπά και

η σκηνοθέτης

ΓεωργίαΜαυραγάνη.

Τησυζήτηση διευθύνει ο ΕκτελεστικόςΔιευθυντής της Στέγης Γραμμάτων &Τεχνών Χρήστος Καρράς, ο οποίος μιλώνταςστη Βάνα Λυκομήτρου είπε.


"Πρόκειταιγια μια ουσιαστική συζήτηση και κατάτη γνώμη μου επείγουσα να γίνει. Αφοράβεβαίως την Ελλάδα, αλλά και όλη τηνΕυρώπη και όχι μόνο. Γιατί ο πολιτισμός,πάντα, είναι από τα πρώτα θύματα μιαοικονομικής κρίσης, καθώς σε τέτοιεςπεριόδους θεωρείται πολυτέλεια.

Πρέπειόμως να λάβουμε υπόψιν μας, ότι η κρίσηπου βιώνουμε, εκτός από οικονομική,είναι και κρίση κοινωνίας κι αξιών. Καισε αυτό το επίπεδο, είναι απολύτωςεπιβεβλημένο να σκεφτούμε ποιος είναιο ρόλος μιας πολιτιστικής πολιτικής,έτσι όπως εξελίσσεται η κοινωνία μας.

Αυτάείναι θέματα που πρέπει να τα εξετάσουμε,να τα θέσουμε και να μάθουμε, χρησιμοποιώνταςκαι την εμπειρία κι άλλων χωρών στοντομέα αυτό.

Γιατίο πολιτισμός είναι βεβαίως τέχνη καιπνεύμα, αλλά είναι κι ένας τομέας οοποίος απασχολεί κόσμο, δημιουργείθέσεις εργασίας, φέρνει τουρισμό.. Είναιένας πραγματικός οικονομικός παράγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα