Ελένη Μενεγάκη: το πρόσωπο της επιτυχίας

15:31 16/6/2014 - Πηγή: TVNea
Με τον απολογισμό της τηλεοπτικής χρονιάς, την ανάδειξη νικητών και χαμένων, και το βλέμμα στραμμένο στις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και στην επόμενη τηλεοπτική χρονιά, κάποιοι τηλεαστέρες ανησυχούν για το μέλλον τους, ενώ κάποιοι άλλοι είναι εξασφαλισμένοι. Μία,όμως, είναι η βασίλισσα της ψυχαγωγίας και αυτή ακούει στο όνομα Ελένη Μενεγάκη.

Η γυναίκα που μέσα σε μία εικοσαετία ύπαρξης της στην τηλεόραση έχει καταφέρει να γίνει εθνική σταρ
και πανελλαδικώς γνωστή, με κάθε της κίνηση να συζητείται από περιοδικά, τηλεοπτικές εκπομπές και απλό κόσμο σε καθημερινές κουβέντες, πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Έχει χτίσει με κόπο, πολύ δουλεία και υπομονή, ένα όνομα που από μόνο του αποτελεί προϊόν προς πώληση.
Με την αφέλεια, αλλά όχι την χαζομάρα και την ηλιθιότητα, την χαρά και την αισιοδοξία, και όχι την μιζέρια, την σεξουαλικότητα και την τσαχπίνικη συμπεριφορά, και όχι την χυδαιότητα, έχτισε μια καριέρα που πολλοί επιθύμησαν, ελάχιστοι κατάφεραν, και άπειροι σχολίασαν ποικιλοτρόπως.
Πάντα προσεκτικοί στους σχολιασμούς και τις δηλώσεις της, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κρατώντας την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα, παρά τα πρωτοσέλιδα και τις φήμες, αλλά και τις παπαρατσιστικές φωτογραφίες, δημιούργησε ένα προφίλ προσιτό και απόμακρο ταυτόχρονα, ενώ κύριος στόχος της ήταν να απευθύνεται στην Ελληνίδα νοικοκυρά.
Και το πέτυχε. Φιλοξενώντας θέματα που αφορούν την γυναικεία ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά, για την μητρότητα και τις διάφορες διαταραχές της υγείας, και μοιράζοντας με το κοινό ιστορίες από την οικογενειακή της ζωής, που συμβαίνουν σε κάθε γυναίκα, απέκτησε μέσα από την εκπομπή της την προσιτή εικόνα του κοριτσιού της διπλανής πόρτας. Όμως, η ίδια εκμυστηρευόταν όσα και όποια ήθελε και όχι περισσότερα, ενώ είχε ήδη αφήσει τους αναγνώστες να βλέπουν την ζωή της από την κλειδαρότρυπα.

Η σχέση Ελένης-μέντια πάντα αμφιλεγόμενη. Κάποιες στιγμές την εκθείαζαν, άλλες την κατηγορούσαν, πάντα όμως αποτελούσε το μήλον της έριδος. Φωτογραφίες της κοσμούν τα πρωτοσέλιδα, και είναι από τις πιο ακριβές να αγοραστούν από τους φωτογράφους. Η ίδια, άλλοτε ευγενική και άλλοτε με πιο επιθετικές διαθέσεις, κρατούσε τα φώτα σε μία απόσταση. Οι επικριτές της, την θεωρούν σαχλή και ανιαρή, με έντονη την επανάληψη στο προϊόν της, και την κενότητα του περιεχομένου του. Οι υποστηρικτές της, την εξυμνούν για την ψυχαγωγία που προσφέρει, την συνήθεια που έχει καθιερώσει, και την επιχειρηματικότητα του μυαλού της.
Και το τελευταίο είναι ίσως το μόνο που παραδέχονται άπαντες: το επιχειρηματικό μυαλό της. Δεν βρίσκεται τυχαία στην θέση του είναι, και σαφώς η διατήρηση της στους τηλεοπτικούς μας δέκτες δεν είναι μόνο λαϊκή απαίτηση. Γνωρίζει πολύ καλά τα όρια και την εμβέλεια της, καθώς και την αξία της. Αυτό, τελικά, είναι και το μεγάλο της όπλο: η αυτογνωσία της.
Άγγελος Χατζηδάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα