AKQA και Grey συγχωνεύουν τα operations τους σε πέντε αγορές

Δύο από τα creative agencies του WPP, AKQA και Grey, πρόκειται να συγχωνεύσουν τις λειτουργίες τους σε πέντε αγορές με στόχο να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους. Η AKQA θα καταστεί το μόνο ή το lead brand σε τέσσερις από τις πέντε αγορές και, συγκεκριμένα, σε εκείνες της Αυστραλίας, Βελγίου, Ιταλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Η AKQA αναλαμβάνει τη διαχείριση των γραφείων στις αγορές αυτές, με την ανώτατη διοίκηση

της Grey να καθίσταται μέρος των τοπικών ηγετικών ομάδων», σημείωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες. Αντίστοιχα, η Grey θα αποτελέσει το lead brand στην πέμπτη αγορά, εκείνη της Κίνας. Σε κοινή τους συνέντευξη δε, οι Laura Maness, Chief Executive της Grey και Ajaz Ahmed, Founder και Chief Executive της AKQA, δήλωσαν ότι «η απλοποίηση αυτή θα βοηθούσε να επιταχυνθεί περαιτέρω η ανάπτυξη και θα προσέλκυε το αυξανόμενο ρόστερ των παγκόσμιων πελατών».

Τα δύο agencies απασχολούν περίπου 5.500 ανθρώπους παγκοσμίως και μοιράζονται πελάτες όπως The Coca-Cola Company και Volvo. Η «στρατηγική ευθυγράμμιση» στις πέντε αγορές «βελτιώνει τις ικανότητες της AKQA και εστιάζει το αποτύπωμα της Grey στις αγορές ανάπτυξης», αναφέρει η εταιρεία.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα