Gravity The Newtons / The Newtons Laboratory: 100 χρόνια Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ

Για κάθε εταιρεία, η επέτειος των 100 χρόνων λειτουργίας αποτελεί ένα μοναδικό ορόσημο, την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού διαστήματος το οποίο εμπεριέχει αντοχή, προσαρμοστικότητα, εργατικότητα και επιτυχία. Όταν, λοιπόν, κληθήκαμε από τη Διοίκηση του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ να αναλάβουμε την επικοινωνιακή προβολή της επετείου των 100 χρόνων, σκεφτήκαμε πως η καμπάνια θα πρέπει να μπορεί να αποτυπώσει τη στιβαρότητά της,

το κοινωνικό της προφίλ, την επιτυχία που την έχει καταστήσει τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ελλάδας – μια καμπάνια αντίστοιχη μιας εταιρείας με μεγάλη και λαμπρή ιστορία.

Όλα αυτά τα συστατικά, όλα τα χαρακτηριστικά της εταιρείας εκείνης που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία εδώ και έναν αιώνα, αποτέλεσαν το δημιουργικό μας brief και την έμπνευσή μας για να αποτυπώσουμε την πορεία της ΒΙΑΝΕΞ. Τη μεγάλη της ιστορία, τους σταθμούς κατά τη διάρκεια αυτών των ετών που την άλλαξαν και που την μεγάλωσαν, τα πρόσωπα-κλειδιά, τον κοινωνικό της προσανατολισμό. Όλα αυτά, η αρχή, οι σταθμοί, η σύνδεση του χθες με το σήμερα, ενσωματώθηκαν στην επικοινωνία μας. Έτσι, δημιουργήθηκε η καμπάνια με βασικό μήνυμα:

«Περηφάνια για το χθες, Πίστη για το αύριο»
Μια 360ο καμπάνια που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε κρατώντας κατά νου τα συναισθήματα και τη δύναμη που έφεραν την εταιρεία μέχρι εδώ, έναν αιώνα μετά στο σήμερα. Μια ολοκληρωμένη επικοινωνία που περιλαμβάνει τηλεοπτική ταινία, Καταχωρήσεις, Web Banners, Outdoor, Εκδηλώσεις, κ.τ.λ.

Η πρώτη εμφάνιση της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε αρχικά σε ειδική εκδήλωση προς τους 1.367 εργαζόμενους του Ομίλου, από όλα τα σημεία της Ελλάδας, όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά η νέα τηλεοπτική ταινία. Σε αυτήν, παρουσιάζονται όλοι οι σημαντικοί σταθμοί της πορείας του Ομίλου, το όφελος προς την ελληνική κοινωνία, η προστασία, η φροντίδα και το νοιάξιμο προς τον ασθενή, μέσα από ένα πρίσμα νοσταλγικό, τρυφερό και ανθρώπινο, που υπογραμμίζει και τον ίδιο το χαρακτήρα της εταιρείας, που έχει πάντοτε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στο σενάριο της ταινίας, παρακολουθούμε τον ήρωά μας να φτάνει στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ και να «περνά» από όλους τους σημαντικούς σταθμούς της πορείας της, από τις απαρχές της ως και σήμερα. Από το πρώτο φαρμακείο της οικογένειας Γιαννακόπουλου το 1924, εκεί όπου μυήθηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στον χώρο του φαρμάκου. Με όραμα και διαρκή προσπάθεια, ιδρύοντας αρχικά τη ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ, ήρθε στη συνέχεια η ΒΙΑΝΕΞ το 1971, η εξαγορά σταδιακά 4 υπερσύγχρονων εργοστασίων, με τα παραγόμενα σκευάσματα να βρίσκονται πια σε κάθε ελληνικό σπίτι για την ανακούφιση των ασθενών. Και, φυσικά, στη συνολική προσφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Οι παραγωγικές προκλήσεις της ταινίας υπήρξαν αρκετές, καθώς επιθυμία της ομάδας δεν ήταν να δημιουργήσουμε ένα ντοκιμαντέρ, αλλά να συνδυάσουμε το παρελθόν με το μέλλον, σκηνοθετώντας ομαλά τα περάσματα. Τον σκοπό αυτό εξυπηρέτησε η χρήση του animation, που έδωσε μία φρέσκια πνοή στη συνολική αποτύπωση της ιστορίας.

Αντίστοιχα, δημιουργήθηκαν δύο εταιρικές επετειακές καταχωρήσεις. Η μία κινείται σε πιο vintage εκδοχή, χρησιμοποιώντας ως βασικό στοιχείο ένα μπουκαλάκι από σιρόπι, ενώ βλέπουμε όλη την ιστορία χαραγμένη στην επιφάνειά του, με τα milestones να αναδεικνύονται με διακριτικότητα. Αντίθετα, η δεύτερη καταχώρηση αφήνει πίσω της τη νοσταλγική διάθεση και «ανοίγει τον δρόμο» για το αύριο. Το αύριο επίσης έρευνας, επίσης καινοτομίας, επίσης ανάπτυξης.

Θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ και ειδικά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για την εμπιστοσύνη στο τόσο σημαντικής σημασίας έργο, αλλά και για τη συνολική συνεργασία κατά το στάδιο προετοιμασίας των υλικών. Επίσης, την Stefi Productions, την Bounce, την Abnormal Studio και τον Άκη Πολύζο για το πολύ όμορφο ταξίδι που κάναμε μαζί.

Η ομάδα Gravity the Newtons / The Newtons Laboratory

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΑΝΕΞ
Γιάννης Γιαννικόπουλος, Project Lead
Κατερίνα Κεραμιώτη, Project Lead
Άννα Γεωργίου, Project Coordinator
Αντώνης Ευαγγελίδης, Project Coordinator
Μαρία Μπούτσικα, Project Coordinator
Μαρίνα Καβούκα, Project Coordinator
Όλγα Τριανταφύλλου, Project Coordinator
Ανδρέας Βερνίκος, Project Coordinator

GRAVITY THE NEWTONS
Μυρσίνη Μαρούλη, Group Account Director
Δανάη Παναγιώτου, Account Manager

THE NEWTONS LABORATORY
Βαγγέλης Τόλιας, Creative Director
Δήμητρα Ανδρικοπούλου, Creative Director
Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Copywriter
Ανδριάννα Ροδάκου, Art Director

STEFI Productions
Μαρία Στεφανίδη, Excec. Creative Producer
Αγγελική Αϊδίνη, Line Producer
Βαγγέλης Κιρόζης, Prod. Set Designer
Ντάνιελ Τζήκας, Prod. Set Designer
Κασσιανή Καφετζή, Prod. Set Designer
Γιάννης Καραχάλιος, Prod. Manager
Χριστόφορος Παπαναγιώτου, Prod. Manager
Αρμπη Γκοζίτα, Prod. Manager
Παυλίνα Πατεράκη, Post Production Composition
Πέτρος Γκέλας, Post Production Composition
Θέλξη Ζυγούρη, Post Production Composition
Bounce Sound Studio, Sound Design – Music
Abnormal Studio, VFX Animation
Άκης Πολύζος, Director



Keywords
Τυχαία Θέματα