H Coca-Cola επενδύει περαιτέρω στο AI-powered marketing

Ένα μουσικό όργανο βασισμένο, κατά ομολογία της, στην τεχνολογία του AI και τη νευροεπιστήμη, λανσάρει η Coca-Cola, με σκοπό να προσομοιώσει την εμπειρία της κατανάλωσης ενός από τα προϊόντα της. Μέσω της νέας εφαρμογής με όνομα Coke SoundZ, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους μελωδίες με βάση τους ήχους που προέρχονται από το άνοιγμα και τη γουλιά που καταπίνουν από ένα μπουκάλι Coke.

Σύμφωνα δε με δελτίο τύπου του brand, οι ήχοι που μεταφέρονται μέσω

της εφαρμογής – phsst, fizz, clink, glug, ahhh, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – είναι «πιθανό όλοι τους να πυροδοτήσουν ένα αίσθημα ικανοποίησης στον ανθρώπινο εγκέφαλο». Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα interface με πέντε διακόπτες για κάθε έναν ήχο της Coke και ένα κουμπί με την αναφορά «AI generate», το οποίο σηματοδοτεί τη χρήση αλγορίθμου για την ανάμειξη των ήχων. Ωστόσο, η Coke δεν εξηγεί ξεκάθαρα πώς το AI εμπλέκεται σε αυτήν τη νέα προσπάθεια marketing.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η τεχνολογία χρησιμοποιείται «για την ανάλυση των κυματομορφών» από τον ήχο της κατανάλωσης του αναψυκτικού. Παρομοίως, λίγες πληροφορίες διατέθηκαν σχετικά με τη νευροεπιστήμη η οποία φέρεται να περιλαμβάνεται στην προσπάθεια.

(Πηγή: The Drum)

Keywords
Τυχαία Θέματα