Insurancemarket: To insurance pro, αλλάζει την ασφάλεια στην Ελλάδα!

Γνωρίσαμε το insurancemarket σαν την πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς προϊόντων ασφάλισης, ενέργειας και χρήματος στην Ελλάδα. Σήμερα, περισσότεροι από 5.000.000 χρήστες την επιλέγουν, διαχειρίζεται 20.000 ζημιές και εκδίδει πάνω από 500.000 συμβόλαια!

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του insurancemarket έχει αναπτύξει μία νέα υπηρεσία, το insurance

pro, μια Digital Insurance Enabler σουίτα υπηρεσιών για επιχειρήσεις και ασφαλιστικά γραφεία, δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτύξουν ασφαλιστικές εργασίες προς το πελατολόγιό τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του insurancemarket, αυτοματοποιώντας όλες τις διαδικασίες και αυξάνοντας τα κέρδη τους!

Περισσότερα μοιράζεται με το MW ο Στέφανος Φαλκονάκης, Chief of Growth & Development, insurancemarket.

MW: Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα υπηρεσία του insurancemarket, το insurance pro, τους στόχους και πού απευθύνεται αυτό το εγχείρημα.

Στέφανος Φαλκονάκης: Το insurance pro δεν είναι μια πλατφόρμα σύγκρισης και τιμολόγησης, είναι μία γκάμα υπηρεσιών για τον σύγχρονο ασφαλιστή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσει το έργο του και να προσαρμοστεί στα νέα virtual περιβάλλοντα. Οι ασφαλιστές πλέον έχουν ανάγκη από καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες που ψηφιοποιούν τις διαδικασίες, εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Το 2014 ήταν χρονιά – σταθμός για τον ασφαλιστικό κλάδο. Η αλλαγή στη νομοθεσία ανέδειξε την ανάγκη να καινοτομήσουμε ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, κάτι που ενώ αρχικά μας φόβιζε, εν τέλει μας βγήκε σε καλό! Κι αυτό γιατί τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο. Να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας, να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία του πελάτη, να περιορίσουμε τα κόστη, τηρώντας ταυτόχρονα τη νέα οδηγία. Εφόσον είχαμε στα χέρια μας αυτή τη νέα τεχνολογία, θελήσαμε να τη μοιραστούμε με τους ασφαλιστές και κάπως έτσι αναπτύξαμε το insurance pro, τον σύμμαχο του σύγχρονου ασφαλιστή.

Το insurance pro είναι μια γκάμα υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένη για τον νέο κόσμο του AI και της ψηφιακής αναβάθμισης, που λειτουργεί ουσιαστικά ως ένα ολοκληρωμένο virtual ασφαλιστικό γραφείο -θα μπορούσαμε ακόμα και να το χαρακτηρίσουμε ως ένα πλήρες ηλεκτρονικό κατάστημα- που παρέχει μια σειρά από σύγχρονα εργαλεία για επιχειρήσεις που θέλουν να προωθήσουν ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πελάτες τους, όπως:

Αυτοματοποιημένη ψηφιακή διαχείριση χαρτοφυλακίωνΟλοκληρωμένο σύστημα εισπράξεων και παραδόσεωνΔιαρκή παρακολούθηση προσφορώνΑναλυτικές real-time ενημερώσειςΠροσωποποιημένη πληροφόρηση ανά χρήστηΆμεση έκδοση ασφαλιστήριων συμβολαίων, ακόμα και μέσα σε 2 λεπτά!

Πώς μπορεί να λειτουργεί το insurance pro σε retail επιχειρήσεις και πώς σε ασφαλιστές;

Η διάθεση του insurance pro σε επιχειρήσεις είναι ένα νέο εγχείρημα για εμάς, το οποίο είναι και αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη γνωστό ως «Affinity» ή «Embedded Insurance». Η υπηρεσία αυτή δίνει σε κάθε επιχείρηση τη δυνατότητα να επεκτείνει και να αυξήσει το υπάρχον της κανάλι διανομής με νέες ροές εσόδων από ασφαλιστικές λύσεις προς τους πελάτες της, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το loyalty τους!

Επιχειρήσεις όπως έμποροι αυτοκινήτων, μεγάλες αλυσίδες retail, μεσίτες ακινήτων λογιστές, ακόμα και μεγάλα e-shops μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενσωματώσουν το insurance pro στο «customer journey» τους και να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις τους.

To insurance pro διαθέτει στον συνεργάτη την τεχνολογία, την υπηρεσία, την κανονιστική συμμόρφωση, αλλά και την εξυπηρέτηση ώστε η επιχείρηση, γρήγορα και εύκολα, είτε μέσα από το plug & play e-shop, είτε μέσα από το back office, να προσφέρει σαν upsell /cross sell εξατομικευμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες ασφαλιστικών προϊόντων. Το insurance pro αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία με στόχο την ικανοποίηση των πελατών, αλλά και την υψηλή επιχειρηματική απόδοση ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα της επιχείρησης.

Σήμερα, για περισσότερους από 500 συνεργάτες μας ασφαλιστές, η πλατφόρμα του insurance pro είναι το ολιστικό τους ψηφιακό γραφείο. Μέσα από το περιβάλλον της, o ασφαλιστής διαχειρίζεται όλα του τα συμβόλαια, τους πελάτες του, αλλά και τις πληρωμές. Έξυπνα εργαλεία όπως η προτεραιοποίηση καθημερινών εργασιών, η αυτοματοποίηση διαχειριστικών εργασιών και η προσωποποιημένη επικοινωνία, καθιστούν το insurance pro ως την πιο εξελιγμένη εφαρμογή εξοικονόμησης χρόνου προκειμένου ο σύγχρονος ασφαλιστής να διαχειρίζεται το πελατολόγιό του πιο αποδοτικά και να αυξήσει τον διαθέσιμο χρόνο του για ενασχόληση σε εργασίες που του αποφέρουν πραγματικά κέρδη, αυξάνοντας παράλληλα και αυτοματοποιώντας τη διατηρησιμότητα των υπαρχόντων πελατών του.

Πώς θα προσεγγίσετε τους Πράκτορες Ασφαλιστές που μέχρι πρότινος σας θεωρούσαν ανταγωνιστές τους;
Οι ανάγκες του σημερινού ασφαλιστή είναι η μείωση των εξόδων του, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών του και η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων. Αυτές ακριβώς τις ανάγκες λύνει το insurance pro, παρέχοντας υπηρεσίες με σύμμαχο την τεχνολογία και την καινοτομία διευκολύνοντας και απλοποιώντας τις καθημερινές εργασίες του ασφαλιστή.

Την πλατφόρμα του insurancemarket τα τελευταία χρόνια έχουν εμπιστευτεί εκατομμύρια online καταναλωτές και έχει καταφέρει να χτίσει μία τεχνογνωσία στον κλάδο της ασφάλισης, η οποία είναι μοναδική και αξιοζήλευτη. Αυτή η τεχνογνωσία, αλλά και η ανάγκη περισσότερων από 12.000 ασφαλιστών που σήμερα δεν έχουν ακόμα εκσυγχρονίσει τις εργασίες τους ήταν το «insight» που χρησιμοποιήσαμε για να προσεγγίσουμε τον Έλληνα ασφαλιστή με σκοπό να τον ενδυναμώσουμε, προσφέροντάς του την τεχνολογία του insurancemarket σε ένα νέο προϊόν ραμμένο στα δικά του μέτρα και τελείως ανεξάρτητο από το insurancemarket, έτσι ώστε να μπορέσει να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο και digital ασφαλιστή.

Το insurance pro είναι σήμερα ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο Business Unit της εταιρείας, το οποίο έχει αποσυνδεθεί από το «day2day business» του insurancemarket και βασικός του στόχος είναι να οδηγεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ενώνοντας τον σύγχρονο Έλληνα ασφαλιστή και τον πελάτη του με 29 ασφαλιστικές εταιρείες και παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες για ακόμα καλύτερη εμπειρία ασφάλισης και εξυπηρέτησης.

Πώς διαφοροποιείται το insurance pro από τον ανταγωνισμό;

Δεν υπάρχει καμία σουίτα υπηρεσιών αυτή την στιγμή στην αγορά που να μπορεί να συνδυάσει την τεχνολογία του insurance pro και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από το insurancemarket στο να εξελίσσει συνεχώς το customer journey του πελάτη, από την αγορά, στην εξυπηρέτηση και στην ανανέωση. Το insurancemarket έχει ένα από τα υψηλότερα conversion rates σε νέες πωλήσεις και τη μέγιστη ανανεωσιμότητα, η οποία αγγίζει το 90%. Όλη αυτή η τεχνογνωσία, η οποία και συνεχώς εξελίσσεται, περνάει και στο insurance pro, την οποία και διαθέτουμε στους συνεργάτες μας «out of the box». Έτσι, οι συνεργάτες μας αυτόματα έχουν πρόσβαση στις καινοτόμες λύσεις του insurancemarket όπως το Best Price Alert (που ενημερώνει τον συνεργάτη στην ανανέωση συμβολαίου των πελατών του, αν υπάρχει καλύτερη προσφορά για τις καλύψεις τους), το EasyBuy (για άμεση ασφάλιση χωρίς δικαιολογητικά) και τον αλγόριθμο πιθανότητας ακύρωσης (υπολογίζει την πιθανότητα «φυγής» του πελάτη με πολύ μεγάλη ακρίβεια).

To Insurance Pro συνοπτικά:

Ξεκίνησε σαν υπηρεσία το 2014 και σήμερα εξυπηρετεί παραγωγή ασφαλίστρων άνω των €10.000.000.Μέσω της πλατφόρμας τιμολόγησης του insurance pro, επιχειρήσεις και ασφαλιστές έχουν πρόσβαση σε 29 ασφαλιστικές εταιρείες.Το 2023, οι Top 50 συνεργάτες είχαν μέση αύξηση οργανικής παραγωγής 30%, αυξάνοντας παράλληλα κατά 35% την διατηρησιμότητα των πελατών τους!Κάθε συνεργάτης έχει τον προσωπικό του account manager για εξατομικευμένη & άμεση πληροφόρηση και εξυπηρέτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα