Jenni Romaniuk: «Προτεραιότητα η αύξηση της πελατειακής βάσης»

Με μεγάλη συμμετοχή στελεχών από τον χώρο του marketing και του branding πραγματοποιήθηκε εχθές, 15 Ιουνίου, το «How Brands Grow» της Boussias Events με κεντρική ομιλήτρια την Jenni Romaniuk, διακεκριμένη συγγραφέα, ερευνήτρια, καθηγήτρια και Διεθνή Διευθύντρια του No1 στον κόσμο ερευνητικού φορέα για το brand management, Ehrenberg-Bass Institute for Marketing Science

στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

Στην πρώτη της συνάντηση με το ελληνικό κοινό η Romaniuk επιχειρηματολόγησε για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δίνεται στην αύξηση της πελατειακής βάσης ενός brand έναντι της στόχευσης στην αύξηση του loyalty των πελατών.

Η δημιουργία loyal αγοραστών ή η στόχευση σε συγκεκριμένα, niche κοινά της αγοράς μπορεί να φαίνονται λογικές αποφάσεις, ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι ως τακτικές δεν ενισχύουν την ανάπτυξη του brand. Επίσης, τόνισε ότι καθώς ο στόχος είναι η ανάπτυξη της πελατειακής βάσης, το μέσο είναι το reach σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές σας είναι τα άλλα μεγάλα brands. Εφόσον αναπτύσσεστε, από εκεί θα προέλθουν οι πελάτες σας». Η ίδια ανέλυσε τους Νόμους του Βrand Growth, μεταξύ των οποίων τον Νόμο του Διπλού Κινδύνου και τον Νόμο περί Παρόμοιων Προφίλ Αγοραστών, ενώ τόνισε τη σημασία της Διανοητικής και Φυσικής Διαθεσιμότητας για ένα brand. Στο δεύτερο μέρος του Forum ακολούθησε panel με τη συμμετοχή των Χάιδω Ηλιοπούλου, Marketing Communications, Media and Insights, Vodafone Greece, Γεώργιου Μπάλτα, Professor, Athens University of Economics & Business, Director of Graduate Studies και Δέσποινας Σπυριλιώτη, Group Marketing Director, Korres.

Αναλυτική κάλυψη του «How Brands Grow» θα φιλοξενηθεί σε επόμενο τεύχος του Marketing Week.

Keywords
Τυχαία Θέματα