Marketing Achievement Awards 2024: Έξυπνες στρατηγικές και storytelling για ισχυρές σχέσεις brands-καταναλωτών!

Στρατηγική σκέψη, καινοτομία και αποτελεσματικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των Marketing Achievement Awards 2024, των B2B βραβείων τα οποία διοργάνωσε, για πρώτη χρονιά, η Boussias Events, επιβραβεύοντας τις εταιρείες που αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για την αξιοποίηση του marketing με στόχο την επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Τα βραβεία απονεμήθηκαν την Τρίτη, 2 Απριλίου, στο Radisson Blue Park, παρουσία 150 στελεχών της αγοράς και παρουσιαστή

τον Πέτρο Κουμπλή. Χορηγός της βραδιάς ήταν η Knowcrunch.

Οι κορυφαίες διακρίσεις της βραδιάς
Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν:

Η Cosmote ως Marketing Achievement Brand of the Year.H Ogilvy ως Marketing Achievement Agency of the Year.

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή από 28 καταξιωμένα στελέχη τα οποία διαπρέπουν στο εξωτερικό, υπό την προεδρία του Κώστα Σύρμου, Global Marketing Director του The Lego Group. Οι κριτές αξιολόγησαν 100+ υποψηφιότητες σε τέσσερις ενότητες, βαθμολογώντας τις με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: Στρατηγική, Υλοποίηση και Καινοτομία, Αποτελεσματικότητα.

Κώστας Σύρμος, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

«Αλλαγές που καθορίζονται από τις προσδοκίες των καταναλωτών»
Στον χαιρετισμό του, ο Κώστας Σύρμος σημείωσε: «Ήταν τιμή μου να ηγηθώ μιας ομάδας 27 συναδέλφων -όλοι τους διακεκριμένοι Έλληνες marketers που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό- με τους οποίους συνεργάστηκα για να αναδείξουμε τις αξιοσημείωτες επιτυχίες, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα που διαμορφώνουν τον κλάδο μας. Από πρωτοποριακές καμπάνιες έως στρατηγικές μετασχηματισμού, κάθε υποψήφιος προσπάθησε να κάνει τη διαφορά και πολλοί πράγματι κατάφεραν να δημιουργήσουν εντυπωσιακές δουλειές και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στον γρήγορα εξελισσόμενο κόσμο του marketing, βρισκόμαστε μέσα σε ένα κύμα συναρπαστικών τάσεων που αναδιαμορφώνουν τη δουλειά μας. Από την άνοδο και την πτώση του influencer marketing και του προσωποποιημένου περιεχομένου μέχρι την αυξανόμενη σημασία της βιωσιμότητας και του purpose-driven branding, ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές αλλαγές που καθορίζονται από τις προσδοκίες των καταναλωτών και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η ψηφιακή επανάσταση συνεχίζει να επιταχύνεται, με νέες τεχνολογίες όπως AI, AR και φωνητική αναζήτηση. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε, αλλά είναι και μία καλή ευκαιρία να σκεφτούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν για να προωθήσουμε την καινοτομία, να δημιουργήσουμε αυθεντικές συνδέσεις και να κάνουμε τη διαφορά. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ικανότητα των διακριθέντων να ακούσουν πραγματικά το κοινό και να συνδυάσουν έξυπνες στρατηγικές με storytelling και δημιουργικότητα για να επιτύχουν δυνατές σχέσεις μεταξύ των brands και των καταναλωτών».

Προϊόν ομαδικής προσπάθειας, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής και οδηγεί στην επίτευξη των στόχων θεωρούν τη βράβευσή τους οι μεγάλοι νικητές των of the year awards των φετινών, πρώτων, Marketing Achievement Awards.

Λιάνα Μόσχου, Marketing Communications Strategy Director, OTE Group

Marketing Achievement Brand Of The Year | Cosmote
«Επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας»
«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που η Cosmote αναδείχθηκε Brand of the Year στα Marketing Achievement Awards. Η νίκη αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας, η οποία συνεχώς επιδιώκει να προσφέρει στους πελάτες μας κορυφαίες εμπειρίες. Τα 24 βραβεία επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας, βραβεία που μας ανέδειξαν σε Brand of the Year και μας δίνουν την απαραίτητη ώθηση, ώστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να βελτιωνόμαστε».

Δάφνη Λοκοβίτη, Executive Director, Team OTE, Οgilvy

Marketing Achievement Agency Of The Year | Ogilvy
«Εργαζόμαστε από κοινού προς την επίτευξη των στόχων»
«Πιστεύουμε ότι η αμοιβαία στήριξη και ο συνδυασμός των προσπαθειών μας είναι ο λόγος που επιτυγχάνουμε, Cosmote και Ogilvy, τόσα πολλά ως ομάδα. Συνεχίζουμε να εμπνέουμε ο ένας τον άλλον και να δουλεύουμε από κοινού προς την επίτευξη των στόχων μας. Nα ευχαριστήσουμε την Επιτροπή η οποία μας αναγνώρισε τη συλλογική προσπάθεια με τη μεγαλύτερη διάκριση».

Ως την αναγνώριση των κόπων των ιδίων και των συνεργατών τους χαρακτηρίζουν τη βράβευσή τους εκ των νικητών των Silver βραβείων, οι υποψηφιότητες των οποίων εστίαζαν, σύμφωνα με τους ίδιους, στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, προϊόντων και αγοραστικής εμπειρίας.

Ανέλ Μόσχου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Προϊόντων, Ergo Ασφαλιστική

Ergo Ασφαλιστική
«Υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλισης»
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι διακριθήκαμε με Silver βραβείο στην κατηγορία “Best Marketing Achievement in Finance & Insurance”. Η βράβευση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στην αφύπνιση της ασφαλιστικής συνείδησης και της προώθησης της αξίας της ασφάλισης και ειδικά της κατοικίας που αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα υλικά αγαθά μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα της Ergo Ασφαλιστικής που εργάστηκε στο project της διαφήμισης του Ergo My Home και τους συνεργάτες μας από τη Frank & Fame και τη Zenith, που, με την αφοσίωσή τους και την άψογη συνεργασία, έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τόσο σε επίπεδο ποιότητας επικοινωνίας, όσο και στην ανάπτυξη των πωλήσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλίσεων. Αυτή η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειάς μας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλισης στους πελάτες μας».

Γιάννης Δημητρίου, Senior Brand Manager, Goody’s Burger House

Goody’s Burger House
«Αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας του κοινού»
«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023, τα Goody’s Burger House συμμετείχαν με αξιοσημείωτη επιτυχία σε έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών festivals και συναυλιών, προσφέροντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τoυς μέσω των καινοτόμων Food Trucks, επιτυγχάνοντας, με αυτόν τον τρόπο, να αναβαθμίσουν τη συνολική εμπειρία του κοινού κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων events και καταφέρνοντας, παράλληλα, να καταχωρηθούν στη συνείδηση του κοινού ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι μοναδικών στιγμών διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Το γεγονός ότι τα Goody’s Burger House απέσπασαν το Silver award στη συγκεκριμένη κατηγορία, αποτελεί όχι μόνο ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για όλους όσοι από εμάς συμμετείχαν στο συγκεκριμένο project, αλλά και μας ενδυναμώνει ως μάρκα ακόμη περισσότερο, ώστε να συνεχίσουμε και αυτό το καλοκαίρι να βρισκόμαστε μαζί με τα Food Trucks μας δίπλα στο μουσικό κοινό, σε όλα τα μεγάλα και δημοφιλή music events, στα οποία έχει ήδη προγραμματιστεί η συμμετοχή μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Marketing Achievement Awards 2024, Έξυπνες, -καταναλωτών,Marketing Achievement Awards 2024, exypnes, -katanaloton