The Marketing Hub: Χτίζοντας τη μεγαλύτερη κοινότητα marketers στην Ελλάδα

Περισσότερα σχετικά μοιράζονται με το MW η Κατερίνα Νικολάου, Founding Member The Marketing Hub & Founder της Blueseize, και η Mέλπω Γκόφα, Project Manager του Marketing Pulse & Head of Planning της Sohosquare.

MW: Τι είναι το The Marketing Hub και ποιος ο στόχος του;

Κατερίνα Νικολάου: Το «Τhe Marketing Hub» είναι ένας

νέος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους επαγγελματίες του marketing και τις επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους τους, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο, μέσω ενός ανθρωποκεντρικού, υπεύθυνου και σύγχρονου marketing. Η φιλοδοξία του The Marketing Hub είναι να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, κτίζοντας τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη κοινότητα των marketers στη χώρα μας. Να τους προσφέρει, εφόσον γίνουν μέλη του, μοναδικές δυνατότητες δικτύωσης και πρόσβασης στην πλέον σύγχρονη και χρήσιμη γνώση που αφορά κάθε τομέα της δουλειάς τους. Επίσης να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις ικανότητες και την καριέρα τους μέσω εξειδικευμένων δράσεων και διεθνών συνεργασιών. Το The Marketing Hub αποτελεί ήδη στρατηγικό εταίρο του Chartered Institute of Marketing (CIM) στην Ελλάδα, προσφέροντας προνομιακή πρόσβαση στα μέλη του στα εκπαιδευτικά προγράμματα marketing του CIM.

Μιλήστε μας λίγο για την πρωτοβουλία Marketing Pulse.

Κ.Ν.: Το Marketing Pulse φιλοδοξούμε να αποτελεί το βαρόμετρο του marketing στη χώρα μας κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια έρευνα η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος και απευθύνεται στους επικεφαλής του marketing, οι οποίοι έχουν στην ευθύνη τους τη διαχείριση μαρκών. Η έρευνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα Μarketing και Επικοινωνίας του ΟΠΑ και μέσω των ερωτήσεων του προσεγγίζει ολιστικά το marketing. Για παράδειγμα, εξετάζει τις ακολουθούμενες στρατηγικές από κάθε μάρκα, αποτυπώνει τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε marketer, τις αναμενόμενες επενδύσεις σε τομείς του marketing, όπως σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία κ.λπ. Η έρευνα δίνει έμφαση στις απαιτούμενες σήμερα marketing ικανότητες (soft και hard skills) και καταγράφει τους τρόπους με τους οποίους οι marketers διαχειρίζονται την απόδοση του marketing.

Πώς αξιοποιούνται τα ευρήματα;

Mέλπω Γκόφα: Τα ευρήματα που προκύπτουν καταρχάς αποστέλλονται στους συμμετέχοντες στην έρευνα, μέσω ενός αναλυτικού report και φυσικά τα κύρια αποτελέσματα παρουσιάζονται στην ευρύτερη κοινότητα των marketers. Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον event που διοργανώνουμε, έμπειρα στελέχη marketing της αγοράς σχολιάζουν τα ευρήματα και δίνουν περαιτέρω διάσταση και νόημα στις τοποθετήσεις των senior marketers της χώρας.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για έναν επαγγελματία του marketing να συμμετέχει στο Marketing Pulse διότι στην ουσία συν-διαμορφώνει την εικόνα του marketing στη χώρα μας, δίνει φως και αξία στο πολύ σημαντικό επάγγελμα του marketing και βεβαίως μπορεί να συγκρίνει τα αποτελέσματα της έρευνας με τα αντίστοιχα που αφορούν την μάρκα που εκπροσωπεί. Ουσιαστικά, η έρευνα δημιουργεί τα απαιτούμενα benchmarks για όλους όσοι εργαζόμαστε στο marketing και μας βοηθά να ενισχύσουμε τον ρόλο του marketing στις επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε.

Η φετινή έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Πώς συμμετέχει κάποιος;

M.Γ.: Σωστά, ξεκίνησε τον Νοέμβριο και ολοκληρώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου, ήδη έχουμε σημαντική συμμετοχή από στελέχη. Θέλουμε όμως κάθε χρόνο να διευρύνουμε τη συμμετοχικότητα και να αυξάνουμε τον αριθμό των senior marketers που θα παίρνουν μέρος σ’ αυτήν. Έτσι το αποτέλεσμα θα γίνεται ολοένα πιο αντιπροσωπευτικό και χρήσιμο! Όσοι θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο members@themarketinghub.org.

Keywords
Τυχαία Θέματα