UX |CX Awards 2023: Επιβραβεύοντας την καινοτομία στο user και customer experience

Τα UX|CX Awards 2023 διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη χρονιά από τη Boussias Events με στόχο να αποτελέσουν μια πλατφόρμα μέσω της οποίας ο κόσμος του UX|CX θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στον τομέα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην αναβάθμισή του στη χώρα μας.

Οδυσσέας Κόλλιας, Πρόεδρος της Κριτικής ΕπιτροπήςΠαναγιώτης Κυζιρίδης, Μέλος ΔΣ του ΕΙΕΠ

Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν 44 εκπρόσωποι εταιρειών, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί, με Πρόεδρο τον Οδυσσέα Κόλλια, Οικονομολόγο – Συγγραφέα, Εκπαιδευτή στη Δια

Βίου Μάθηση, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βάσει της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων προέκυψαν τα κορυφαία βραβεία των UX|CX Awards 2023 ως εξής:

Η Plushost αναδείχθηκε UX|CX Agency of the YearΟι Nobacco και Πλαίσιο Computers ισοψήφησαν και κατέκτησαν από κοινού τη διάκριση UX|CX Brand of the Year.

Επιπλέον, τα έργα από απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα, στην οποία διαγωνίστηκαν, έλαβαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Αναλυτικότερα, στην Ενότητα «UX|CX Transformation & Strategy per Industry» τo Platinum βραβείο για e-shop απονεμήθηκε στην υλοποίηση της HappyOnline για το sweebies.gr, ενώ στην ίδια Ενότητα για e-business την υψηλότερη βαθμολογία σημείωσε ο ΟΠΑΠ για το opap.gr. Στην Ενότητα «CX Initiatives & Practices in Customer Lifecycle» το Platinum βραβείο για e-shop κέρδισαν οι Plushost και Pandorashop για το pandorashop.gr, ενώ το αντίστοιχο Platinum για e-business απέσπασαν οι Threenitas και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για το «Eway app – για την υποστήριξη των οδηγών του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου». Τέλος, στην Ενότητα «Best Use of Digital CX Solutions & UX Implementations» Platinum διάκριση έλαβε η υποψηφιότητα της Kaizen Gaming LTD με το «The Betano Effect».

Ο Οδυσσέας Κόλλιας, στον χαιρετισμό του τη βραδιά της απονομής, ανέφερε: «Η προσφορά καινοτόμων και εύχρηστων εμπειριών από την επιχείρηση εμπλουτίζει τις σχέσεις με την πελατεία, δημιουργεί καλή φήμη, αυξάνει τις πωλήσεις και διαδίδεται, ζωντανά και ψηφιακά. Επιπλέον, επωφελούνται οι εργαζόμενοι διότι ανανεώνονται οι σχέσεις ανάμεσά τους και ενδυναμώνεται η συνεργασία με τους προμηθευτές, μιας και όλοι και όλες συμπεριλαμβάνονται στις ενέργειες που γίνονται. Μέσα από τις αξιόλογες υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν αναδείχτηκε ότι οι online και mobile UX|CX εμπειρίες διευρύνονται, εμπλουτίζονται με νέους τρόπους και μεθόδους προσφέροντας στον/ στην καταναλωτή/-τρια – χρήστη/-στρια ευκολία και απόλαυση».

Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Κυζιρίδης, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), σημείωσε: «Η ανάδειξη καινοτόμων και αποτελεσματικών πρακτικών, έργων και τεχνολογιών, που δημιουργούν αξέχαστες ψηφιακές εμπειρίες πελάτη – πολίτη, χαίρουν πάντα της υποστήριξης του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Συγχαρητήρια στην Boussias για την εξαιρετική διοργάνωση των UX|CX Awards και σε όλους όσοι βραβεύτηκαν αναδεικνύοντας την αξία της θετικής εμπειρίας του πελάτη/ χρήστη και συντελώντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Παρουσιαστής της τελετής απονομής των φετινών UX|CX Awards 2023 ήταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής. Χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Deloitte Digital και Χορηγός Κατηγορίας ήταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών.

Οι of the Year νικητές της φετινής διοργάνωσης των UX|CX Awards 2023 βλέπουν στην κορυφαία διάκρισή τους την αναγνώριση για την προσπάθεια των ομάδων τους και την επένδυση με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών και πελατών τους.

Θανάσης Καμέας, CEO, Plushost

PLUSHOST – UX|CX AGENCY OF THE YEAR
«Προτεραιότητά μας πάντα η εμπειρία του χρήστη και η εξυπηρέτηση του πελάτη»
«Στην πορεία μας προς την κορυφή, προτεραιότητά μας ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι η εμπειρία του χρήστη και η εξυπηρέτηση του πελάτη. Στα UX|CX Awards 2023, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα και είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην κορυφή. Αυτό το βραβείο συνιστά μια αναγνώριση της αφοσίωσης της ομάδας μας και της επένδυσης σημαντικών οικονομικών και ανθρώπινων πόρων από την πλευρά της Plushost για τη δημιουργία εξαιρετικών εμπειριών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και να εστιάζουμε στον ανθρώπινο παράγοντα – αυτό άλλωστε μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό – προσφέροντας πάντα το καλύτερο στους πελάτες μας».

Χάρης Μουρελάτος, Head of Digital Marketing, Πλαίσιο Computers

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS – UX|CX BRAND OF THE YEAR
«Τα σπουδαία έπονται, μιας και το 2024 θα είναι για εμάς χρονιά αλλαγών σε επίπεδο CX»
«Η Πλαίσιο Computers με το Plaisio.gr, UX|CX Brand of the Year! Μια μεγάλη και σημαντική διάκριση η οποία επιβραβεύει την υπομονή και την επιμονή μας. Παράλληλα, επιβεβαιώνει και τον στόχο μας για μια σύγχρονη CX εμπειρία για τον πελάτη μας. Το πιο σημαντικό είναι πως όλο το UI/UX έργο που βραβεύτηκε έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από την Πλαίσιο Computers και την εσωτερική ομάδα του UI/UX & Personalization! Συγχαρητήρια σε όλους μας! Τα σπουδαία έπονται μιας και το 2024 θα είναι για εμάς χρονιά αλλαγών σε επίπεδο CX.

Παναγιώτης Ρόκκος, eCommerce Manager, Nobacco

NOBACCO – UX|CX BRAND OF THE YEAR
«Αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια»
«Είμαι πολύ περήφανος που, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Nobacco κατάφερε και κέρδισε τον τίτλο του Brand of the Year στα UX|CX Awards της Boussias. Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη και αποτελεσματική εμπειρία χρήστη στο e-shop της εταιρείας μας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του e-commerce της Nobacco, καθώς και στους συνεργάτες μας στην Plushost που χωρίς τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη της πλατφόρμας του e-shop δε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτή τη διάκριση».

Η εμπειρία του πελάτη και του χρήστη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους Platinum νικητές των UX|CX Awards 2023. Λειτουργώντας σαν «ομάδα» με τον χρήστη/ πελάτη και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες κερδίζουν το στοίχημα σε αυτό το απαιτητικό πεδίο.

Δημήτρης Δημακόπουλος, CEO, HappyOnline

HAPPYONLINE
«Ο πελάτης είναι στο προσκήνιο σε κάθε project μας»
«Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό το βραβείο καθώς αποδεικνύει ότι ακόμα και μια μικρομεσαία επιχείρηση η οποία βάζει την εμπειρία πελάτη σε πρώτη προτεραιότητα μπορεί να αποσπάσει την πρώτη θέση. Για εμάς στη HappyOnline ο πελάτης είναι στο προσκήνιο σε κάθε project μας και η αγορά είναι πια ώριμη για να αναδείξει τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν μπροστά. Με την καινοτομία στο mentality της εταιρείας, δημιουργούμε λύσεις ψηφιακής αναβάθμισης με προτεραιότητα το e-commerce και την εμπειρία πελάτη. Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της κάθε επιχείρησης και να δημιουργήσουμε έναν άρρηκτο δεσμό με τον πελάτη της».

Τριάδα Καλαμαρά, User Experience Manager | Technology & Digital, ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ
«Δέσμευσή μας, η συνεχής εξέλιξη και παροχή ψηφιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας»
«Στον διαρκώς εξελισσόμενο digital κόσμο, ο ΟΠΑΠ φιλοδοξεί να πρωτοπορεί και να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες online διασκέδασης. Στο πλαίσιο αυτό, το νέο opap.gr αποτελεί το κεντρικό online hub για όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την ενημέρωση και την ψυχαγωγία με την παικτική δραστηριότητα. Οι σημαντικές διακρίσεις μας στα UX|CX Awards 2023 για το opap.gr, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για συνεχή εξέλιξη και παροχή ψηφιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Tο Platinum Award στην κατηγορία “e-business UX|CX Transformation & Strategy per Industry” αναδεικνύει τον καινοτόμο ψηφιακό σχεδιασμό και τις στρατηγικές μας για το CX, ενώ το Gold Award στην κατηγορία “Best in Sports, Culture & Entertainment” τονίζει την εστίαση μας σε συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες διασκέδασης. Το ταξίδι συνεχίζεται…».

Χρήστος Βοσνίδης, Product Development Director, Threenitas

THREENITAS
«Είναι ζωτικής σημασίας να λειτουργούμε ως ομάδα με τον πελάτη»
«Η στενή και αμφίδρομη σχέση με τον πελάτη αποτελεί τον πυλώνα της επιτυχίας για κάθε εταιρεία. Είναι ζωτικής σημασίας να λειτουργούμε ως ομάδα, διότι οι δύο πλευρές αναζητούν το ίδιο αποτέλεσμα: την αριστεία σε κάθε έργο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Threenitas αναγνωρίστηκε με το Platinum βραβείο στα UX|CX Awards 2023. Αυτή η διάκριση αντανακλά την αφοσίωση και το πάθος μας για τη δημιουργία αξεπέραστων εμπειριών για τον τελικό χρήστη. Η αναγνώριση αυτή αποδεικνύει ότι όταν συνεργαζόμαστε, τα όρια είναι ανύπαρκτα».

Νίκος Τσιπούρας, Head of Customer Experience, Kaizen Gaming

KAIZEN GAMING LTD
«Θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε για να προσφέρουμε ακόμη καλύτερες εμπειρίες»
«Είμαστε υπερήφανοι για την αναγνώρισή μας μέσω της κατάκτησης 5 βραβείων στα φετινά UX|CX Awards 2023, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και ένα Platinum. Η διάκριση αυτή αντανακλά την αφοσίωση της Kaizen Gaming στην παροχή κορυφαίων εμπειριών και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων. Ευχαριστούμε την ομάδα μας για τη συνεχή προσπάθεια και την υποστήριξη των πελατών μας. Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε με στόχο να προσφέρουμε ακόμη καλύτερες εμπειρίες σε αυτούς που μας εμπιστεύονται για την ψυχαγωγία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα