Vodafone Ελλάδας: «Οι Έξυπνες Πόλεις όχημα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας»

Την επίδραση των λύσεων Έξυπνης Πόλης στην αναπτυξιακή προοπτική, τη βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής στις πόλεις ανέλυσε ο Βαγγέλης Γκορίλας, Διευθυντής Δημοσίου Τομέα, Vodafone Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του 3ου Economist Thessaloniki Metropolitan Summit, που πραγματοποιήθηκε στις 29/09.

«Η υιοθέτηση εφαρμογών Smart

Cities από όλο και περισσότερους δήμους στη χώρα μας επιφυλάσσει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, που είναι μετρήσιμα και συγκεκριμένα: περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Γκορίλας. Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να αναπτυχθούν, να ευδοκιμήσουν και να έχουν ουσιαστική επίδραση οι λύσεις Έξυπνων Πόλεων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για τη διάθεση επαρκών κονδυλίων, αρχής γενομένης από την απορρόφηση των περίπου 340 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ που θα διοχετευθούν για υλοποιήσεις έργων εντός του 2024.

«Πιστεύουμε στη συνεργασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την άντληση όσο το δυνατόν υψηλότερων κεφαλαίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα