Διαφάνεια, tech και μετρησιμότητα

Από τι «κινδυνεύει» η διαφημιστική επένδυση στo digital;

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την επένδυση στα ψηφιακά μέσα συσχετίζεται με την αξιοπιστία τους. Ad Fraud, brand safety και ad blocking επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της επένδυσης στα ψηφιακά μέσα. Το ad fraud είναι η μεγαλύτερη απειλή καθώς fake clicks και impressions σπαταλούν τη διαφημιστική επένδυση και οδηγούν σε λάθος εκτιμήσεις. Το Brand Safety αφορά την παρουσία των brands σε περιβάλλον το οποίο μπορεί να βλάψει το brand reputation. Τέλος, το ad-blocking παράγεται από τη

λάθος τακτική βομβαρδισμού του χρήστη με υπερβολική και όχι σχετική με τα ενδιαφέροντά του διαφήμιση, με αποτέλεσμα να την απορρίπτει συνολικά. Διαφάνεια, τεχνολογία και μετρησιμότητα θα βοηθήσουν τον κλάδο να ξεπεράσει αυτούς τους κινδύνους. Τέλος, πρέπει επιτέλους και στην Ελλάδα η ψηφιακή αγορά να αποκτήσει μια σύγχρονη έρευνα / νόμισμα προκειμένου να αξιολογούνται και να κατανέμονται με ορθολογικό τρόπο τα διαφημιστικά κονδύλια.

Ποιες ad tech καινοτομίες αναμένονται φέτος;

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και machine learning θα χρησιμοποιηθούν όλο και περισσότερο για τη βελτιστοποίηση της στόχευσης των διαφημίσεων, την εξατομίκευση του περιεχομένου και την αυτοματοποίηση των στρατηγικών τοποθέτησης διαφημίσεων. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί, επιτρέποντας στους διαφημιζόμενους να επιτύχουν καλύτερη αποδοτικότητα.

Ποια εξέλιξη στον τομέα των data θα είναι καθοριστική;

Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων, κανονισμοί όπως ο GDPR αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιστές συλλέγουν και χρησιμοποιούν τα δεδομένα των καταναλωτών. Οι διαφημιζόμενοι προσαρμόζονταν εστιάζοντας στην απόκτηση της συγκατάθεσης των χρηστών και στην παροχή διαφάνειας στη χρήση data. Όμως θα είναι καθοριστική η στάση και η πιθανή αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου από την ΕΕ, καθώς μπορεί να βλάψει το digital ad οικοσύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαφάνεια,diafaneia