Διαφήμιση: Η Zenith χαμήλωσε τις αναπτυξιακές προβλέψεις της για το 2024

Η Zenith της Publicis Media δημοσίευσε «αθόρυβα», καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους, μια επικαιροποίηση των προβλέψεών της για τη διαφήμιση παγκοσμίως, αναθεωρώντας προς τα κάτω κατά 1,6 μονάδες τους υπολογισμούς της για την ανάπτυξη του 2024, στο +5,3% έναντι του +6,9%, που προέβλεπε στην προηγούμενη επικαιροποίησή της τον περασμένο Ιούνιο.

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα στοιχεία, τα οποία αναρτήθηκαν στην εταιρική

σελίδα της Zenith μια μέρα μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων δύο άλλων μεγάλων εταιρειών – της IPG Mediabrands Magna και της GroupM της WPP – ήταν ασυνήθιστος, δεδομένου ότι και τα τρία agencies παραδοσιακά ανακοίνωναν τις προβλέψεις τους στο τέλος του χρόνου με κάποιες «τυμπανοκρουσίες», την πρώτη Δευτέρα του Δεκεμβρίου κάθε χρόνο.

Για το 2023, η Zenith διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη, που είχε δημοσιοποιήσει από τον Ιούνιο, για ρυθμό ανάπτυξης στο 4,4%. Σε περιφερειακό επίπεδο, η Zenith δεν δημοσίευσε τις προβλέψεις της για την προοπτική της αμερικανικής αγοράς, αλλά σημείωσε ότι η διαφημιστική δαπάνη στην Αμερική θα αυξηθεί κατά 5,7%, τη φετινή χρονιά, ενώ η αντίστοιχη πρόβλεψη του Ιουνίου έκανε λόγο για 4,3%.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα