e-Commerce Conference 2023: Συναίσθημα και εξωστρέφεια «κλειδιά» για βέλτιστο UX

Εμπνευσμένες παρουσιάσεις από εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου του e-commerce φιλοξένησε ένα από τα μακροβιότερα συνέδρια της Boussias Events, το e-Commerce Conference, το οποίο υλοποιήθηκε από το Marketing Week στις 28 του περασμένου Μαρτίου. Ειδικότερα, για το 2023, συμμετείχαν περισσότεροι από 10 e-commerce experts από όλη την Ευρώπη, καθώς και Έλληνες επαγγελματίες και ειδικοί. Στόχος όλων, η επικαιροποίηση των ραγδαία μεταβαλλόμενων τάσεων στον κλάδο και η παροχή top-notch πληροφορίων για την αναβάθμισή του.

Την εκδήλωση

«άνοιξε» η Κατερίνα Φραϊδάκη, Πρόεδρος, GRECA, η οποία χαρακτήρισε τη χρονική περίοδο την οποία διανύουμε ως εποχή αλλαγών, οι οποίες οδηγούν σταθερά σε μια omni-εποχή. Παράλληλα, επισήμανε ότι ήδη στη χώρα μας λειτουργούν πάνω από 15.000 e-shops, πράγμα το οποίο σκιαγραφεί την ανάγκη για ένα υγιές οικοσύστημα. Επίσης, μίλησε για την GRECA Academy, στόχος της οποίας είναι η εκπαίδευση της αγοράς κατά τη μετάβασή της στην «επόμενη ημέρα», έχοντας υπό την ομπρέλα της όλες τις μεγάλες και μικρομεσαίες, αλλά και μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά το στήσιμο, τη λειτουργία και την επάνδρωση του e-shop τους.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μενεγάκης, General Manager, ACS Courier & Postal Services, υπογράμμισε ότι οι δυσκολίες των τελευταίων ετών έδωσαν ώθηση στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και στην αλλαγή της αγοραστικής συμπεριφοράς, επισημαίνοντας και τις αλλαγές στον τομέα των logistics. Μίλησε για τις επενδύσεις της ACS, με τελευταία το Κέντρο Διαλογής της, αξίας 45 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση του CX και του last mile σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Andi Jarvis

Scarcity, authority, social proofing, reciprocation
Στον τρόπο με τον οποίο η συμπεριφορική επιστήμη έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις online πωλήσεις των e-shops αναφέρθηκε ο Andi Jarvis, Founder & Strategy Director, Eximo Marketing, διερωτώμενος, μεταξύ άλλων, ποιος επωφελείται από το hype, όπως το χαρακτήρισε, των λύσεων AI. Προέτρεψε τις εταιρείες και τα e-shops να μην ανησυχούν για αυτές και να εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν, όπως τον τρόπο που απευθύνονται στο κοινό τους και στα πράγματα που μπορούν να δώσουν ένα boost έστω του 1%-2% στις πωλήσεις τους, κάνοντας τη διαφορά.

Επιπλέον, μίλησε για τέσσερις τακτικές οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, επηρεάζοντας τον τρόπο και τη συχνότητα αγορών και, συγκεκριμένα, το scarcity και τη δημιουργία του FOMO, τη δημιουργία authority, το social proofing και το reciprocation. Σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο προσφέρεται κάποιο reward είναι πιο σημαντικός από το τι προσφέρεται. Προσέθεσε ότι τα brands χρειάζεται να εξελίσσονται και να χρησιμοποιούν πάντοτε τη μέθοδο του test & learn, σχολίασε ότι δεν υπάρχει το τέλειο προϊόν, παρά μόνο τέλεια προϊόντα και κάλεσε στη συνδυαστική χρήση και των τεσσάρων παραπάνω όρων για καλύτερα αποτελέσματα.

Mastering… objection hunting
Την τακτική του objection hunting εξήγησε στο κοινό ο Ross Davies, Managing Director, Strafe Creative, ως ένα από τα κλειδιά για την αύξηση των πωλήσεων. Πέραν των basic τεχνικών που χρησιμοποιούν τα e-shops, όπως εικόνες του προϊόντος, περιγραφή, reviews και επιμέρους πληροφορίες, πχ μεγέθη, προέτρεψε τα e-shops να αναζητήσουν τα ίδια τις μικρές, σχεδόν αφανείς λεπτομέρειες οι οποίες μπορεί να αποτρέπουν το κοινό τους από μια αγορά, είτε χρησιμοποιώντας το Google, είτε καθιστώντας τα social media μια άτυπη μηχανή αναζήτησης, αξιοποιώντας το YouTube, παρατηρώντας τον ανταγωνισμό και όντας ειλικρινείς σχετικά με αυτόν, καθώς και εντοπίζοντας οι ίδιοι 10 πλεονεκτήματα και 10 μειονεκτήματα του προϊόντος όπου εστιάζουν.

Παράλληλα, πρότεινε στα brands να συνομιλούν με το κοινό τους, διοργανώνοντας focus groups των πιο μακροχρόνιων και των νεότερων αγοραστών τους, των χρηστών που δεν έκαναν κάποια αγορά και κάποιων από τους πωλητές τους και να επιλέγουν κάθε φορά ένα-δύο προϊόντα τους τα οποία να είναι αρκετά δημοφιλή ώστε να είναι trackable. Όσο για το πώς να απαντούν στα objections των καταναλωτών, συμβούλευσε τα brands να χρησιμοποιούν visuals, το competitor analysis, τα ethic cues υπό μορφή clickable frequently asked questions. Όσο για τα πιο συνήθη objections αφορούν την τιμή, την ποιότητα και την προβολή του προϊόντος.

Αγοράζοντας το lifestyle πίσω από το προϊόν
Η βιώσιμη ανάπτυξη ενός brand βασίζεται στους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές και μνημονεύουν την εταιρεία ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, οι συνεχείς έρευνες μιας εταιρείας σε πελάτες, επισκέπτες ή χρήστες δεν δείχνουν απαραιτήτως τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιούν ή όχι αγορές. Για την απόκτηση της πληροφορίας αυτής απαιτείται τόσο ποσοτική, όσο και ποιοτική έρευνα. Αυτά ανέφερε στην παρουσίασή του με θέμα την καταναλωτική συμπεριφορά στο e-commerce, ο Valentin Radu, CEO & Founder, Omniconvert. Επίσης, μίλησε για το RFM (recency, frequency, monetary), για τη μέθοδο Jobs-to-be-done και για την ερμηνεία του feedback των πελατών.

Σημείωσε ότι οι εταιρείες οφείλουν να κατανοήσουν τα κίνητρα που ωθούν τους καταναλωτές σε μια αγορά, υπογραμμίζοντας ότι μια one-size-fits-all προσέγγιση δεν είναι πλέον ενδεδειγμένη. Αναφέρθηκε στα Ideal Customer Profiles (ICP), τα οποία θα πρέπει να είναι όσο πιο αναλυτικά γίνεται, ενώ προσέθεσε ότι οι καταναλωτές δεν αγοράζουν πια ένα αντικείμενο, αλλά το lifestyle στο οποίο παραπέμπει, και τα συναισθήματα που δημιουργεί. Αναφορικά με το customer value optimization, επιτυγχάνεται μέσα από την ευθυγράμμιση με τους μοχλούς ανάπτυξης, το customer research, αλλά και την ευθυγράμμιση των σχετικών τμημάτων στο εσωτερικό της εταιρείας. Εξάλλου, σημείωσε ότι όσο υψηλότερος ο ρυθμός αγορών, τόσο πιο σημαντικό είναι το lifetime value στην προσέλκυση και διατήρηση πελατών.

«Επενδύστε στον πελάτη σας»
Στην υπηρεσία της Netsteps, Commerce Intelligence, αναφέρθηκε ο Ιωάννης Καραλής, CEO, Netsteps, στο πλαίσιο της παρουσίασής του σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα έσοδα μειώνονται και τους τρόπους να αυξηθούν. Προέτρεψε τις εταιρείες να χρησιμοποιούν λύσεις όπως RFM analysis και Churn prediction, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τις πωλήσεις στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σημείωσε ότι το διαφημιστικό κόστος ανεβαίνει διαρκώς, με τα Facebook ads να έχουν αυξηθεί κατά 89% και σχολίασε ότι τα agencies ζητούν περισσότερη διαφήμιση με βελτιωμένους όρους.

Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο διαφημιστής αποκτά πελάτη, δεν παίρνει παραγγελία, υπογράμμισε και σημείωσε ως σημαντικό το segmentation των πελατών με βάση το RFM. Επίσης, παρατήρησε ότι ο λεγόμενος whale πελάτης είναι εκείνος ο οποίος πραγματοποιεί υψηλή κατανάλωση στο e-shop, καταγράφοντας conversion rate ανεβασμένο κατά 30%. Κάλεσε δε επαγγελματίες και marketers να επενδύσουν στα assets τους, δηλαδή τους πελάτες, καθώς, όπως ανέφερε, αυτούς μπορούν να τους ελέγξουν, καθώς προέρχονται από το διαφημιστικό μέσο τους.

Lifetime revenue – lifetime costs = lifetime value
Πώς το κόστος για την επίτευξη του conversion αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου συζήτησε στην παρουσίασή του ο Russell McAthy, Founder & CEO, Ringside Data, γεγονός το οποίο βασίζεται στο πότε μια εταιρεία απέκτησε τον πελάτη αυτόν, τι αγόρασε, πόσες φορές επέστρεψε κ.ά. Επίσης, μίλησε για το πώς αυτό επηρεάζει τη λογική που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του lifetime revenue και του lifetime acquisition, τα οποία από κοινού οδηγούν στο lifetime value. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δεδομένα τα οποία παρέχουν οι διαφημιστικές πλατφόρμες και στον τρόπο που αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε οι εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει όταν οι πελάτες συμμετέχουν. Εξέφρασε δε τη δυσπιστία του σε δεδομένα προερχόμενα από τις social media πλατφόρμες.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για metrics όπως conversion frequency (CF), average order value (AOV), cost per acquisition (CPA), customer acquisition cost (CAC) κ.ά. Ενδεικτικά, προσέθεσε ότι πελάτες με εκπτωτικό πρώτο conversion έχουν 42% μικρότερο lifetime value, πελάτες οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρώτο τους conversion μέσω pay-per-click (PPC) έχουν 14% μικρότερη αξία από εκείνους που έκαναν convert μέσω organic search, ενώ, εάν το conversion κάποιου πελάτη ξεκινά με ένα email, προσθέτει αξία 29% στο lifetime του.

Κρίσιμη η μετάβαση στα Google Analytics 4
Έναν «οδηγό» με απαραίτητες πληροφορίες για τη μετάβαση στο Google Analytics 4 παρείχε στην παρουσίασή της η Σταυρούλα Κόγκα, Digital Marketing Manager, Wizard Advertising Agency. Καθώς μέχρι τον Ιούλιο του 2024 αναμένεται ότι θα έχουν καταργηθεί τα Universal Analytics, περιέγραψε τα προτερήματα του GA4 ως εξής: 1. Event based model, 2. User-centric reporting, 3. Machine-learning usage, 4. Cross-device tracking, 5. Data-driven attribution και 6. Privacy-centric και cookieless measurement. Όσο για τα μειονεκτήματά του, αναφέρθηκε στα εξής: 1. Ιδιοκτησία data χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς τους, 2. Διατήρηση των data για 14 μήνες το ανώτερο, 3. Unlimited reporting customization και 4. E-commerce event setup.

SEO Growth και εthics
Στο case του λογιστικού γραφείου PKP ΙΚΕ αναφέρθηκε ο Άγγελος Μουρατίδης, Founder & CEO, InYourCity Digital Marketing Agency, περιγράφοντας στο κοινό το μυστικό για την επιτάχυνση του SEO growth. Η εταιρεία χρησιμοποίησε για το website της, PKP.com.gr, τεχνικές αυτοματοποιημένου SEO, με σκοπό να αναπτύξει σημαντικά τις δραστηριότητές της στο e-commerce και να υπερβεί σε ranking κυβερνητικές ιστοσελίδες για συγκεκριμένα γενικά keywords. Χρησιμοποιώντας στο automation το AppScript, η εταιρεία στόχευσε σε massive keywords, σελίδες και περιεχόμενο, αυξάνοντας σημαντικά το traffic.

Η καινοτόμα, όπως τη χαρακτήρισε, στρατηγική δεν μεταμόρφωσε μόνο το website σε μια «εγκυκλοπαιδική» πηγή για τους χρήστες, αλλά τους έδωσε και τη δυνατότητα να ενταχθούν σε υψηλότερο rank σε σχέση με κυβερνητικά websites. Ως εκ τούτου, εισήγαγε με επιτυχία νέα πακέτα υπηρεσιών e-commerce, αυξάνοντας τα έσοδα. Στο πλαίσιο του Automation & SEO ethics αναφέρθηκε στο White Hat SEO και σε λύσειςς όπως Google apps scripts και Google sheets, SEPR API, OpenAI for intent analysis, καθώς και σε πρακτικές εξοικονόμησης χρόνου και ηθικού αυτοματισμού.

Το τετράπτυχο του επιτυχούς personalization
Στο πολυσυζητημένο θέμα του personalization εστίασε ο Conversion & Personalization Expert, David Mannheim, εξετάζοντας τους λόγους που εμποδίζουν την επιτυχία της στρατηγικής εξατομίκευσης των e-shops. Σχολίασε ότι όλα τα brands επιθυμούν να εξατομικεύουν την επικοινωνία τους, ωστόσο είναι δύσκολο να εντοπιστούν εκείνα που το κάνουν με τον σωστό τρόπο, κάνοντας λόγο για την «ουτοπία» της εξατομίκευσης. Μεταξύ άλλων, τόνισε την αξία της κατανόησης των προτιμήσεων των καταναλωτών και κάλεσε τα brands να αναρωτηθούν για ποιον λόγο θέλουν να εφαρμόσουν personalizing στρατηγικές.

Αναφέρθηκε σε τέσσερις παράγοντες που απορρέουν από αυτό και, συγκεκριμένα, αναγνώριση, οικειότητα, βοήθεια και ενδιαφέρον, ενώ σχολίασε ότι για τα brands το personalization μπορεί να ιδωθεί ως ένα είδος metric. Μίλησε για τον τρόπο που μπορεί να μετρηθεί η εξατομίκευση, καθώς και για το revenue attribution, το long term attribution και το τρίπτυχο confidence, retention και balance, το οποίο θα πρέπει να μετράται κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των καμπανιών εξατομίκευσης. Σημείωσε δε ότι η εξατομίκευση μπορεί να αυξήσει τα έσοδα κατά 10% και την ικανοποίηση κατά 30%.

Επιτυγχάνοντας το convenience με OOH delivery
Στο ερώτημα εάν το out-of-home μπορεί να προσθέσει αξία στην υφιστάμενη αξία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος απάντησε ο Στέλιος Αγορόπουλος, Chief Product Officer, Clever Point. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις κύριες τάσεις του OOH delivery και στο πώς αυτές μπορούν να αυξήσουν το convenience και τα conversions, βελτιώνοντας και την ικανοποίηση του καταναλωτή. Υπογράμμισε ότι αυξημένο CX μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των conversions και την επιστροφή των πελατών, ότι οι retailers μπορούν να βελτιώσουν το NPS τους, λόγω της παροχής επιλογών στον πελάτη και ότι το OOH delivery μπορεί να μειώσει τις αποτυχημένες παραδόσεις ή τις επιστροφές. Σημείωσε ότι το OOH επιτρέπει την ενοποίηση των αποστολών, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της αποστολής και μειώνει τα έξοδα αποστολής.

Προσφορά βέλτιστου CX
Η περίπτωση της Wolt ως παράδειγμα βέλτιστης εμπειρίας πελάτη συζητήθηκε στο πλαίσιο πάνελ, όπου συμμετείχαν οι Αθανάσιος Μπιλάλης, General Manager, Wolt Market για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Σεραφείμ Παπαγεωργίου, Head Of Retail, Wolt Greece, Ιωάννης Μαλτέζης, National Key Account Manager, Froneri και Γεράσιμος Τριανταφυλλάς, Founder & CEO, Ofarmakopoiosmou.gr. Τα στελέχη της Wolt μίλησαν για τις τάσεις, εγχώριες και διεθνείς, στην αγορά του e-commerce, καθώς και για την άνοδο των πλατφορμών, καθώς και για το πώς η Wolt ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και πώς εκείνοι επωφελούνται από τη χρήση της πλατφόρμας. Επιπλέον, συζητήθηκε το νεοσυσταθέν Wolt Drive, τα πλεονεκτήματα για την επιχείρηση η οποία επιλέγει το Wolt Drive ως πάροχο last mile, τους λόγους για τους οποίους ο καταναλωτής θα προτιμούσε το Wolt Market από ένα παραδοσιακό σούπερ μάρκετ. Τέλος, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταιρειών περιέγραψαν την εμπειρία τους από τη συνεργασία με την εταιρεία.

Talia Wolf

Feature + desired outcome = emotional copy
Το κοινό δεν αποτελείται από data ή ρομπότ, αντίθετα, είναι άνθρωποι και πλησιάζουν τα brands για να βρουν λύσεις και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, υπογράμμισε στην παρουσίασή της η Talia Wolf, Founder & Chief Optimizer, GetUplift. Επιπλέον, σχολίασε ότι όλα τα analytics, τα εργαλεία αυτοματισμού, το machine learning και άλλες τεχνολογίες δεν πρόκειται να βοηθήσουν στη δημιουργία καναλιών υψηλού conversion, εάν οι εταιρείες αποτύχουν να εντάξουν στα κείμενά τους το μόνο στοιχείο που έχει σημασία στο marketing: το συναίσθημα. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η διαχείρισή του έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις πωλήσεις, το average order value (AOV) και τα έσοδα. Όσον αφορά στα βήματα για το emotional targeting, ανέφερε τα εξής: 1. Έρευνα των αναγκών και των painpoints του πελάτη, των πραγμάτων που προκαλούν το συναίσθημά του, των ενδοιασμών που μπορεί να έχει ο πελάτης, αλλά και το συναίσθημα που βιώνει αφού βρει τη λύση που το ταιριάζει. 2. Έλεγχος της ίδιας της εταιρείας και του funnel της. 3. Προσθήκη συναισθήματος στα κείμενα των brands σύμφωνα με τη σχέση «χαρακτηριστικό + επιθυμητό αποτέλεσμα = συναισθηματικό κείμενο» και ανάρτησή τους στις πλατφόρμες οι οποίες είναι σχεδιασμένες με βάση τον εκάστοτε πελάτη. 4. Προσθήκη συναισθηματικών χαρακτηριστικών στον σχεδιασμό και την εικονογράφηση.

«Inward focus destroys UX»
Μέσα από μια γλαφυρή αφήγηση του love story που έζησε με τη σύζυγό του, σε νεαρή ηλικία, ο Dean Schuster, Founder, Truematter, βρήκε τον τρόπο να συζητήσει το θέμα της αντίληψης και της πραγματικότητας στο user experience. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε, στην «καρδιά» της digital εποχής που διανύουμε, τα περισσότερα websites, applications και λογισμικά υστερούν ακόμη στη χρήση και στον σχεδιασμό. Σχολίασε ότι μέσα από την ιστορία αυτή παρομοιάζει την παγίδα όπου πέφτουν οι εταιρείες να εμπιστευθούν πρωτίστως τον εαυτό τους και την αντίληψη που έχουν για τον εαυτό τους, γεγονός το οποίο ενδέχεται να καταστρέψει τα ψηφιακά προϊόντα τους, με την αγορά ενός «κακού» δώρου.

Και αυτό, ακόμη και πριν καν προλάβουν να γράψουν έστω και μια γραμμή περιεχομένου ή κώδικα. Ανέφερε ότι τα brands δεν είναι αντικειμενικά και επηρεάζονται βαθιά από τις γνωστικές τους προκαταλήψεις, πιστεύοντας ότι το κοινό θα συμφωνήσει μαζί τους, ακόμη και αν αυτό δεν συμβαίνει.

Κάλεσε τα brands να αποφύγουν λάθη -τα λεγόμενα internal perspective shortcuts- όπως να μην επικοινωνούν με πραγματικούς χρήστες, να χρησιμοποιούν one-size-fits-all προσεγγίσεις, να υποθέτουν ότι το κοινό είναι tech savvy και να προσφέρουν κακής ποιότητας δώρα. Προκειμένου να μην καταστρέψουν την εμπειρία χρήστη, λόγω της εσωστρέφειάς τους, πρότεινε στα brands να θυμούνται πως έχουν δύναμη στα χέρια τους αρκεί να τη χρησιμοποιούν με τρόπο επωφελή και για τα ίδια και για το κοινό τους, να αγκαλιάσουν την όποια άγνοια διαθέτουν γιατί αυτή θα τους ωθήσει στο επόμενο βήμα, να επενδύσουν στην επικοινωνία με τους χρήστες τους, να αξιοποιούν την έρευνα προτού προσφέρουν οτιδήποτε στο κοινό, να εστιάσουν στο ποιοτικό user experience και να επιλέγουν δώρα και ανταμοιβές, τα οποία θα το ενδιαφέρουν.

«Don’t make me think!»
Tips και συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του checkout στα e-shops έδωσε στην παρουσίασή της η Rebecca Hugo, Senior UX Auditor, Baymard Institute. Ακολουθώντας βήμα-βήμα την πορεία που ακολουθεί ο χρήστης προς την ολοκλήρωση της αγοράς του, διαπίστωσε ότι ο σχεδιασμός και το checkout flow είναι συχνά η κύρια αιτία για την εγκατάλειψη του «καλαθιού» από τον χρήστη και τη διακοπή της συναλλαγής.

Συζήτησε δε μια σειρά από τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να βελτιώσουν το conversion τους, απλώς και μόνο κάνοντας αλλαγές στον σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στους λόγους της εγκατάλειψης του «καλαθιού», στο checkout length, στα integrated checkouts, στα fields που πρέπει να συμπληρώσει ο χρήστης για την ολοκλήρωση της αγοράς και πώς αυτά μπορούν να μειωθούν, ώστε να καταστούν πιο εύχρηστα και φιλικά προς αυτόν, στο billing και το shipping και στα third party payments. Παράλληλα, υπογράμμισε τον βασικό κανόνα που θα πρέπει να ακολουθούν τα brands, δηλαδή να μην κάνουν τους πελάτες τους να σκέπτονται.

Αξιολογώντας ελληνικά e-shops
Το συνέδριο «έκλεισε» με ένα live UX panel, όπου οι Φώτης Αντωνόπουλος, eCommerce Advisor, FA.gr, Βασίλης Δήμος, Founder, Structured-Ventures & Co-Founder, Skroutz.gr και Κατερίνα Καραγιάννη, UX Consultant & Researcher, αλληλεπίδρασαν με το κοινό, επιλέγοντας με τυχαίο τρόπο ελληνικά e-shops και αξιολογώντας το user experience και το user interface τους. Στο πλαίσιο αυτό, παρείχαν τις συμβουλές τους σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιώσουν μικρές λεπτομέρειες σε σημαντικά σημεία του shopping path, ώστε να κερδίσουν κατά το μέγιστο δυνατόν σε επίπεδο πωλήσεων.

Keywords
εξωστρεφεια, acs courier, experts, υγιές, e-shop, acs, courier, postal, logistics, αθηνα, θεσσαλονικη, online, test, creative, google, media, youtube, focus, lifestyle, εταιρεία, ceo, frequency, ideal, lifetime, facebook, ads, whale, russell, data, επηρεάζει, acquisition, order, ppc, email, analytics, wizard, tracking, unlimited, νέα, white, hat, api, expert, david, long, υφιστάμενη, delivery, προσφορες, market, ελλαδα, κυπρος, head, retail, key, account, drive, wolf, λύση, love, user, tech, hugo, party, live, skroutz, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα πανελληνιων 2011, www.facebook.com, www.google.gr, www.youtube.com, αξια, steve jobs, αλλαγη ωρας 2012, αποτελεσματα, acs courier, το θεμα, βημα, δωρα, εικονες, εργαλεια, θεμα, μαλτα, πλαισιο, ρυθμος, ωθηση, acs, ceo, creative, email, ideal, skroutz.gr, test, youtube, αγνοια, αγορα, αυξηση, αφηγηση, βιωσιμη αναπτυξη, βοηθεια, γεγονος, γινεται, δυναμη, δυνατοτητα, δημος, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, εξοδα, επικοινωνια, επενδυσεις, επηρεάζει, εποχη, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, εταιρεία, ετων, ευθυγραμμιση, ευρωπη, ιδια, ειδος, ηλικια, υπηρεσια, διαφημιση, κυρια, λαθη, λειτουργια, λεπτομερειες, λύση, λογο, μηνες, μυστικο, μορφη, ομπρελα, οντας, παρουσιαση, περιβαλλον, πηγη, ποιοτητα, πλατφορμες, πωλησεις, ρομποτ, σελιδες, συγκεκριμενα, συζυγο, σειρα, σουπερ μαρκετ, συγχρονο, σουπερ, συχνοτητα, τιμη, υφιστάμενη, υψηλη, φορα, ιωαννης, account, acquisition, ads, αφανεις, αγορες, analytics, unlimited, api, βηματα, white, click, courier, cross, data, delivery, drive, david, experts, ειλικρινεις, ελληνικα, love, frequency, focus, hat, head, home, hugo, χωρα, user, wizard, jobs, shop, κειμενα, key, κωστας, lifetime, lifestyle, logistics, long, media, market, order, pay, πληροφοριες, postal, party, retail, russell, size, σωστο, tech, online, tracking, top, υγιές, whale, wolf, χερια
Τυχαία Θέματα