Η Kia μετασχηματίζεται σε πάροχο λύσεων βιώσιμης κινητικότητας

Τον οδικό χάρτη με τον οποίο φιλοδοξεί να ηγηθεί της παγκόσμιας εποχής της ηλεκτροκίνησης μέσω των EVs, HEVs και PBVs παρουσίασε η Kia, στο πλαίσιο του CEO Investor Day της στη Σεούλ της Κορέας, προωθώντας τον μετασχηματισμό της σε «πάροχο λύσεων βιώσιμης κινητικότητας». Ο οδικός χάρτης επιτρέπει στην αυτοκινητοβιομηχανία να ανταποκριθεί προληπτικά στις αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν τη βιομηχανία κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην αγορά των EVs.

Σκοπεύει, ωστόσο, να επεκτείνει

τη γκάμα των EV της με περισσότερα μοντέλα, ενώ, ταυτόχρονα, θα ενισχύσει την γκάμα των HEVs της για τη διαχείριση των διακυμάνσεων στη ζήτηση EV. Επίσης, επανέλαβε τον ετήσιο στόχο της για το 2030 για πωλήσεις 4,3 εκατ. μονάδων, συμπεριλαμβανομένων 1,6 εκατ. μονάδων EVs. Ο ετήσιος στόχος πωλήσεων των 4,3 εκατ. για το 2030 είναι 34,4% υψηλότερος από τον ετήσιο στόχο της μάρκας για το 2024, που είναι 3,2 εκατ.μονάδες.

Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό των EVs στο σύνολο των πωλήσεων της, με την πώληση του μεγαλύτερου ποσοστού ηλεκτροκίνητων μοντέλων μεταξύ των συνολικών πωλήσεών της, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών μοντέλων (HEV), των plug-in υβριδικών (PHEV) και των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων ύψους 2,48 εκατ. μονάδων ετησίως ή 58% των συνολικών πωλήσεων της Kia το 2030.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kia,