Ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ επενδύει στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του

Σε σειρά ενεργειών με στρατηγικό σκοπό την ενδυνάμωση των λειτουργικών του αποτελεσμάτων, τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης του ισολογισμού του και, εν γένει, τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής του προχώρησε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ το α΄ τρίμηνο του 2023.

Ως αποτέλεσμα της εταιρικής στρατηγικής του, ο όμιλος επέδειξε, όπως σημείωσε, ανθεκτικότητα και κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων και διατήρηση της λειτουργικής κερδοφορίας του, παρά την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος την περίοδο αναφοράς.

Ενδεικτικά,

σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 11,8%, ήτοι κατά 11,1 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο του 2022, βελτίωσε το μεικτό περιθώριο κέρδους 18,1% έναντι 17,5% τη συγκρίσιμη περίοδο, αξιοποίησε περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία είχαν μικρή συνεισφορά στη διαμόρφωση των οικονομικών του μεγεθών και αφορούν στην πώληση μιας συμμετοχής και ενός μη λειτουργικού ακινήτου έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 6,2 εκατ. ευρώ και αναδιοργάνωσε τις συμμετοχές του στις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων στη Ρουμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα