«Πιο αποτελεσματικές» οι χριστουγεννιάτικες καμπάνιες των Aldi και Coca-Cola

Η φετινή «φουρνιά» χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, σύμφωνα με έρευνες των System1 και Kantar, οι οποίες αναδεικνύουν στην «κορυφή» τις καμπάνιες των Aldi και Coca-Cola.

Η καμπάνια «Kevin and the Christmas Factory» της Aldi, με τον γνωστό χαρακτήρα «Kevin the Carrot» απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις χριστουγεννιάτικες καμπάνιες, σύμφωνα με τα στοιχεία της System

1. Είναι η πέμπτη χρονιά, στη σειρά, που μια διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον «Kevin the Carrot» φτάνει τα 5 αστέρια, και αυτή τη χρονιά σημειώνεται η δεύτερη μέγιστη βαθμολογία του brand (5,9), στη σειρά.

Ακολουθείται από την καθιερωμένη διαφήμιση της Coca-Cola, «Holidays are Coming», την «Joy Ride» της Amazon, την «Unwrap Real Value Gifts» του retailer The Works, τις καμπάνιες της M&S Food και της Morrisons και τη «Shaun the Sheep x Baa-Bour» της Barbour, που όλες βαθμολογήθηκαν με 5,9 αστέρια.

Η System1 έσπασε την ισοπαλία, βάζοντας την Aldi στην κορυφή, βάσει της αξιολόγησης Spike, η οποία προβλέπει τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στις πωλήσεις. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της Kantar που βασίζονται σε σχόλια 3.600 καταναλωτών, κατατάσσουν τη διαφήμιση της Coca-Cola ως την πιο αποτελεσματική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση φέτος.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα