Πώς εξελίσσεται η νέα υβριδική καταναλωτική εμπειρία;

Μία νέα πραγματικότητα αναδύεται στο λιανικό εμπόριο, πραγματικότητα που πηγάζει αφενός από την ευκολία που προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο και αφετέρου από την ευχαρίστηση που προσφέρουν τα παραδοσιακά καταστήματα. Αυτήν την πραγματικότητα περιέγραψαν οι ομιλητές στη συζήτηση «The Future of Consumer Landscape: The Way Forward» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Τον ρόλο που παίζει η μεταφορά στην επίτευξη μιας ολοκληρωμένης

και ικανοποιητικής για τον πελάτη καταναλωτικής εμπειρίας αναφέρθηκε ο Χρήστος Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Shopflix. Τους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες λιανεμπορίου έχουν ξεκινήσει να χρεώνουν για την παράδοση των προϊόντων εξήγησε ο Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, Chief Operating Officer της Διαμαντής Μασούτης.

Στην απαίτηση των καταναλωτών για ασφάλεια και προστασία των συναλλαγών τους αναφέρθηκε ο Βασίλης Κουτεντάκης, επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής στην Τράπεζα Πειραιώς, απαίτηση που πηγάζει πλέον και από το γεγονός ότι, όπως ανέφερε, καταγράφεται εντυπωσιακή άνοδος στα ποσά που ξοδεύονται στα ψηφιακά καταστήματα. Το γεγονός ότι τα φυσικά καταστήματα παραμένουν ισχυρά ανέδειξε ο Δημήτρης Βαλαχής, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Φουρλής, εξηγώντας την απόφαση του ομίλου να συνεχίσει να αναπτύσσει φυσικά καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας.

Για το «υβριδικό κατάστημα» μίλησε η Βάλια Αρανίτου, καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ, ενώ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που ανέδειξαν ότι σήμερα το 65% των Ελλήνων καταναλωτών χρησιμοποιεί και κάρτα, την ώρα που πριν την πανδημία, το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 45%. Το ποσοστό εκτινάσσεται στους νέους, ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα 30% των Ελλήνων που χρησιμοποιεί μόνο μετρητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα