Συνεργασία PetCity και ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Τα Pet City και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους εχθές, σε συνέντευξη Τύπου, επιδιώκοντας να θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων, συνδέοντας έμπρακτα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Η συνεργασία έχει ως αντικείμενο τη συνδιαμόρφωση δύο εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών, το πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς» και το νέο

εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pet Grooming.

Ενώνοντας τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης, τα Pet City ενσωματώνουν καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες στα καταστήματά τους, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους απόφοιτους του ΙΕΚ ΣΒΙΕ να ασκηθούν σε πραγματικά περιστατικά και να εργαστούν σε ένα αναπτυσσόμενο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στόχος είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσω ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει κτηνιατρικές και καλλωπιστικές υπηρεσίες, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού πλάνου των Pet City για τη δημιουργία «ενός περιβάλλοντος απόλυτης εμπειρίας φροντίδας και ευζωίας, τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους pet parents».

Τα Pet City, στο πλαίσιο επενδυτικού πλάνου ύψους 40 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη προχωρήσει στη δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων, και μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν φτάσει τα 40 σημεία συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία 2 εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, τα οποία θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών Grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City Group, επεσήμανε: «Η στρατηγική αυτή συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να συνδεθεί επί της ουσίας και στην πράξη η εκπαίδευση, η επιστημονική κατάρτιση με την αγορά εργασίας κάτω από μια κοινή στέγη φροντίδας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα