Τα media οδηγούν την ανάπτυξη της Omnicom

Την πρόβλεψή της για οργανική ανάπτυξη 3,5% έως 5% το 2023 πέτυχε η Omnicom. Συγκεκριμένα, η Omnicom «έκλεισε» το 2023 με οργανική ανάπτυξη 4,1% YoY (Year-οver-Year) και έσοδα 14,7 δισ. δολάρια, ενώ το 4ο τρίμηνο, με οργανική ανάπτυξη 4,4% YoY και έσοδα 4 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη καθοδηγήθηκε από τον τομέα Advertising και Media, ο οποίος περιλαμβάνει τα creative και media agencies της Omnicom, σημειώνοντας αύξηση 9,3%

YoY στο τρίμηνο και 6,5% YoY στο 2023. Η ανάπτυξη προήλθε από τα media, τα οποία αντιστάθμισαν τις πιο ήπιες επιδόσεις στον τομέα της δημιουργικότητας.

Σημειώνεται πως η Omnicom σημείωσε διψήφια αύξηση σε Ευρώπη (14,1%), Ασία-Ειρηνικό (10,9%) και Λατινική Αμερική (13,7%) το 4ο τρίμηνο, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο (5,8%), ενώ ήταν περίπου αμετάβλητη στο 0,6% στις ΗΠΑ και μειωμένη κατά 1,3% στην υπόλοιπη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, η εξαγορά της Flywheel από την Omnicom ύψους 900 εκατ. δολαρίων έφερε «κλιμακούμενες δυνατότητες στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα του κλάδου – τα retail media και digital commerce», δήλωσε ο John Wren, CEO της Omnicom.

Εκτός από τους 2.000 commerce experts παγκοσμίως, η Flywheel ανοίγει περισσότερες ευκαιρίες στον τομέα CPG για την Omnicom. Ο όμιλος εξετάζει, επίσης, το ΑΙ και την αυτοματοποίηση ως μια ευκαιρία να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την αποδοτικότητά του.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα