Τα social media αναδεικνύονται ως το μεγαλύτερο ad κανάλι παγκοσμίως

Την κυριαρχία των social media στο παγκόσμιο τοπίο των media αναδεικνύει η τελευταία έρευνα του WARC, «Global Advertising Trends». Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, τα social media είναι το μεγαλύτερο κανάλι παγκοσμίως σε σχέση με τις επενδύσεις στη διαφήμιση, έχοντας ξεπεράσει το paid search πέρυσι, και εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 247,3 δισ. δολάρια το 2024, αυξημένα κατά 14,3% σε ετήσια βάση.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης

αυτής οφείλεται στις πλατφόρμες του δυτικού κόσμου, τροφοδοτούμενες, ωστόσο, από κινεζικά brands, τα οποία στοχεύουν σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά κοινά. Η πρόσφατη αυτή πρόβλεψη τοποθετεί σε ηγετική θέση τη Meta, οι πλατφόρμες της οποίας συγκεντρώνουν το 63% των παγκόσμιων δαπανών στα social media και ενισχύονται από ένα κύμα επενδύσεων από κινέζων εξαγωγέων και από τη δημοφιλία των εργαλείων AI.

Η εταιρεία αναμένεται να εισπράξει φέτος 155,65 δισ. δολάρια μόνο από τη διαφήμιση, ενώ προβλέπεται ότι, το 2025, θα κυριαρχήσει σε επίπεδο διαφήμισης στη γραμμική τηλεόραση παγκοσμίως. Το δε TikTok θα κερδίσει φέτος 23,1 δισ. δολάρια, εφόσον δεν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευσή του στις ΗΠΑ.

(Πηγή: MediaCat)

Keywords
Τυχαία Θέματα