Το Spotify ανέθεσε στην Publicis Media

Το Spotify προχώρησε σε ανάθεση των global media στην Publicis Media, κατόπιν spec το οποίο ξεκίνησε να «τρέχει» πέρυσι. Η εταιρεία υπολογίζεται ότι δαπάνησε περίπου 240 δισ. δολάρια, την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών COMvergence.

Αυτή

τη στιγμή, τον λογαριασμό διαχειρίζονται τα media agencies της Interpublic. Η επίσημη παράδοση έχει οριστεί για τον Ιούνιο. Η Publicis Media δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα με την ονομασία OneVibe για την εξυπηρέτηση του λογαριασμού. Επιβεβαιώνοντας την ανάθεση, εκπρόσωπος της Spotify δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς υποστήριξης του Spotify, η Publicis θα βοηθήσει με τα παγκόσμια και περιφερειακά brand media, καθώς και με το performance marketing».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι το Spotify θα συνεχίσει να τοποθετεί αγορές κοινωνικής απόδοσης μέσω της εσωτερικής ομάδας performance social buying. Η διαδικασία υποβολής προσφορών ξεκίνησε στα μέσα του 2023, ενώ η MediaSense δούλεψε συμβουλευτικά στην αναζήτηση του Spotify.

Η ανάθεση έρχεται μετά τη μείωση προσωπικού της εταιρείας, κατά 17% περίπου (δηλαδή 1.500 εργαζόμενοι) τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε η εταιρεία ανέφερε ότι οι περικοπές είχαν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Ήταν ο τρίτος γύρος απολύσεων για την εταιρεία το 2023.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα