Το Spotify λανσάρει προσωποποιημένες AI playlists

Αφού γνώρισε την επιτυχία με τη λειτουργία AI DJ, το Spotify πλέον αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και στη δημιουργία εξατομικευμένων playlists. Η εταιρεία παρουσίασε τα AI playlists σε beta, μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν λίστες αναπαραγωγής με βάση γραπτές οδηγίες.

Η λειτουργία θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε χρήστες Android και iOS στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, ενώ αναμένεται

να επεκταθεί τους επόμενους μήνες. Η νέα αυτή λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν λίστες δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές, που δεν περιορίζονται στο είδος ή το χρονικό πλαίσιο.

Έτσι, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν λίστες αναπαραγωγής με τα πιο ευφάνταστα prompts, όπως «τραγούδια για να κάνω καντάδα στη γάτα μου» ή «beats για να πολεμήσω τα ζόμπι», σύμφωνα με τις οδηγίες του Spotify. Τα prompts μπορούν να παραπέμπουν σε οτιδήποτε, όπως μέρη, ζώα, δραστηριότητες, χαρακτήρες ταινιών, χρώματα ή emojis.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί, επίσης, την κατανόηση των προτιμήσεων των χρηστών του για να προσαρμόσει τις λίστες αναπαραγωγής.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα