Το Subscription Economy πιο ανθεκτικό από ό,τι αναμενόταν

Οι 500 και πλέον εταιρείες της έκθεσης Subscription Economy Index (SEI), που καταρτίστηκε από τη Zuora -έναν προμηθευτή λογισμικού διαχείρισης συνδρομών- παρουσίασαν 3,7 φορές ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, εν συγκρίσει με τον δείκτη S&P 500 τα τελευταία 11 χρόνια. Πέρυσι, το SEI σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 12% έναντι 10,6% στον S&P 500, παρά τον πληθωρισμό και άλλες οικονομικές αντιξοότητες.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία έκθεση της SEI δείχνει ότι οι επιχειρήσεις με επαναλαμβανόμενα έσοδα -συμπεριλαμβανομένων των SaaS, μέσων ενημέρωσης

και μεταποίησης- συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αποκτώντας νέους πελάτες, διατηρώντας, παράλληλα, τους υπάρχοντες.

Μάλιστα, η απόκτηση συνδρομητών παρουσιάζει ανοδική τάση μετά τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας: οι εταιρείες απέκτησαν νέους συνδρομητές σε υψηλότερα ποσοστά το 2022 σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα έτη. Επιπλέον, το churn rate (ποσοστό αποχώρησης) παραμένει σχετικά σταθερό. Ο μέσος όρος τριμηνιαίας αποχώρησης SEI ήταν 6,36% το 2022 σε σύγκριση με 6,13% το 2018. Τέλος, το SaaS ξεπέρασε τους άλλους τομείς του SEI, όσον αφορά στη σωρευτική αύξηση των εσόδων το 2022, με μέση αύξηση 12,3%.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα