Το X στοχεύει να γίνει μια πλατφόρμα πληρωμών

Το X πρόκειται να αποκτήσει μια λειτουργία πληρωμών peer-to-peer το 2024, καθώς η πλατφόρμα microblogging αφήνει πίσω το παρελθόν της και προσδοκά να γίνει μια εφαρμογή για όλα, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί εμπορικές λύσεις μέχρι την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου.

Η λειτουργία πληρωμών θα αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική νέα κατεύθυνση για την υπηρεσία, η οποία εισάγει ένα νέο και λιγότερο εξαρτώμενο από τους διαφημιζόμενους επιχειρηματικό μοντέλο. Για τον Elon Musk, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τόσο οι πληρωμές όσο

και το σύμβολο «X» βρίσκονται βαθιά στην ιστορία της καριέρας του.

Η μετατροπή μιας εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης σε υπηρεσία πληρωμών, ωστόσο, θα απαιτήσει μεγάλες επενδύσεις στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, όχι μόνο στην τεχνολογία πληρωμών, αν πρόκειται να αξιοποιήσει την υπηρεσία ένα κοινό πέρα από τους πιο φανατικούς οπαδούς του Musk.

Υπάρχει αναφορά για τη διαφήμιση (τα engagements αυξήθηκαν κατά 22% λόγω των αλγοριθμικών αλλαγών, όπως ισχυρίζεται το X), αλλά όχι οι προσπάθειες της εταιρείας να κρατήσει τους διαφημιζόμενους ευχαριστημένους και εντός του business, ειδικά μετά την «επίθεση» του Musk εναντίον της διαφημιστικής αγοράς.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα