H Epson στη «Βραδιά του Ερευνητή 2016»

Ανανεώνοντας το ετήσιο ραντεβού της με τη γιορτή της επιστήμης, και της έρευνας, η Epson υποστήριξε για μια ακόμη χρονιά τη Βραδιά του Ερευνητή, με την παρουσία της στις 30 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Epson ανέλαβε να μεταφέρει τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, μέσα από τα προηγμένης τεχνολογίας προϊόντα

της που χρησιμοποιήθηκαν σε ειδικές παρουσιάσεις και πειράματα.

Η φετινή διοργάνωση, με το σύνθημα «Γίνε κι εσύ ερευνητής» προσέφερε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της επιστήμης μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, εκπαιδευτικά δρώμενα, εργαστήρια, διαγωνισμούς και πρωτότυπες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή πληθώρας ερευνητικών, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), τo Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

H Epson έδωσε το δικό της «παρών» στην εκδήλωση, παρέχοντας δύο καινοτόμα προϊόντα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας:

ELP-DC11

Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 της Epson δίνει άλλη διάσταση στα οπτικά βοηθήματα υψηλής ποιότητας εικόνας για μαθητές. Με την πρωτοποριακή λειτουργία και τις ανεξάντλητες ιδιότητες του οπτικοποιητή, ο εισηγητής μπορεί να παρουσιάσει και να καταγράψει αντικείμενα, σε εικόνα ή βίντεο, ενώ προσαρμόζοντας τον οπτικοποιητή σε μικροσκόπιο, το περιεχόμενο που επεξεργάζεται εμφανίζεται σε μεγάλο μέγεθος στην οθόνη υπολογιστή ή βιντεοπροβολέα.

Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 διαθέτει κάμερα 5 MP, 10x ψηφιακό zoom, ρυθμό ανανέωσης 30fps και εμφανίζει τις εικόνες ομαλές, καθαρές και ζωντανές, ενώ η διδασκαλία παίρνει άλλη διάσταση με τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων, ηχητικών ή σημειώσεων στα βίντεο. Στη συνέχεια οι «σημειώσεις» αυτές μπορούν να διανεμηθούν χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα YouTube ή SchoolTube και για μάθηση εξ’ αποστάσεως.

EB-585Wi

Με τον διαδραστικό βιντεοπροβολέα υψηλής ποιότητας EB-585Wi, μπορείτε να μετατρέψετε κάθε επίπεδη επιφάνεια σε διαδραστική, από πολύ μικρή απόσταση, για μια νέα εμπειρία μάθησης, που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες, με εύκολη εγκατάσταση και χαμηλό κόστος.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas, σχολίασε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που για ακόμα μια χρονιά υπήρξαμε υποστηρικτές της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Έχοντας ως επίκεντρο της φιλοσοφίας μας τη δημιουργία τεχνολογίας αιχμής, η συμβολή μας έγκειται στην παροχή προϊόντων που υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους της εκδήλωσης να προάγει το έργο της ελληνικής επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα