Microsoft: Έμφαση στις φορητές συσκευές

Έμφαση στις φορητές συσκευές θα δώσει η Microsoft, μετά την εκτεταμένη αναδιάρθρωση της δομής της εταιρείας, στην οποία προχωράει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Στιβ Μπάλμερ.


Η αναδιάρθρωση θα περιλαμβάνει ενοποίηση τμημάτων και διοικητικές αλλαγές. Στόχος του είναι να επισπεύσει τις εξελίξεις τόσο

σε επίπεδο εξοπλισμού-αναλώσιμων (hardware) όσο και διαδικτυακών υπηρεσιών και να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των χρηστών, ο οποίοι ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούν υπολογιστές και συσκευές εν κινήσει.


Συγκεκριμένα, το σκεπτικό του κ. Μπάλμερ ως διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft έγκειται στο να ανασυγκροτήσει τους βραχίονες της εταιρείας πέριξ του hardware και των διαδικτυακών υπηρεσιών. Οι πελάτες με αυξανόμενους ρυθμούς στρέφονται στις κινητές συσκευές για να διεκπεραιώσουν όσα πριν από μερικά χρόνια ολοκλήρωναν στους επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό σημαίνει πως και η ζήτηση για το προϊόν-σήμα κατατεθέν της Microsoft, το λειτουργικό πρόγραμμα των Windows, έχει ελαττωθεί. Επιπλέον, θα προχωρήσει σε διαχωρισμό δραστηριοτήτων, όπως του μάρκετινγκ και της χρηματοδότησης από τα καθήκοντα των μηχανικών πληροφορικής, ώστε τα διευθυντικά στελέχη να μπορέσουν να επικεντρωθούν καλύτερα στην κατασκευή νέων προϊόντων.


Υπό το πρίσμα αυτό θα γίνουν ανακατατάξεις στους επικεφαλής των επιμέρους μονάδων, όπως, μεταξύ άλλων, η αρμόδια για το λειτουργικό σύστημα των Windows, Τζούλι Λάρσον-Γκριν, θα μετακινηθεί στη θέση από όπου θα έχει συνολική εποπτεία του hardware, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών, της κονσόλας Xbox και της ταμπλέτας Surface. Επίσης, ο επικεφαλής του λογισμικού κινητών τηλεφώνων Τέρι Μάγερσον θα αναλάβει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αντικειμένου, καθώς και των λειτουργικών συστημάτων Windows και Xbox.


Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία των εταιρειών ερευνών αγοράς, οι εξαγωγές ηλεκτρονικών υπολογιστών των ΗΠΑ ελαττώθηκαν κατά 11% το δεύτερο τρίμηνο, συμπληρώνοντας πέντε τρίμηνα αδιάλειπτων μειώσεων. Με αυτά κατά νου ο Στιβ Μπάλμερ προχωρεί και σε άλλες διοικητικές αλλαγές, όπως του προέδρου του συστήματος επικοινωνίας με εικόνα και ήχο Skype, Τόνι Μπέιτς. Ο τελευταίος θα αναλάβει νέο όμιλο, ο οποίος θα έχει ως έργο την ανάπτυξη της εταιρείας, την εξαγορά άλλων μονάδων και την ανάπτυξη σχέσεων με άλλες εταιρείες δημιουργίας λογισμικού, καθώς και με εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το δίκτυο Skype, η μηχανή αναζήτησης Βing και το πρόγραμμα Office θα ενοποιηθούν υπό τον Κι Λου, ενώ η Σάτια Ναντέλα, νυν επικεφαλής του βραχίονα των σέρβερ, θα αναλάβει το λογισμικό νέφος και τα εταιρικά προϊόντα.


Keywords
Τυχαία Θέματα