devolo Smart Grid: Επέκταση στην ελληνική αγορά

Η εκπροσώπηση της devolo με διευθυντή τον Πέτρο Κοντζίνο έχει αναλάβει τη διάθεση των προϊόντων Smart Grid στην Ελληνική αγορά. Μέσω της τεχνολογίας G3-PLC από την devolo προσφέρεται στο ηλεκτρικό δίκτυο για την Ελλάδα μια αξιόπιστη και οικονομική λύση επικοινωνίας μεταξύ των δικτύων. Με ιδανική κάλυψη μεγάλου

εύρους δικτύων και υψηλό ρυθμό μεταφοράς δεδομένων στις συχνότητες 150-500 kHz πιστοποιήθηκε για μια ακόμα φορά το προϊόν.

Τα δίκτυα Smart Grid στην Ελλάδα

Η ηλιόλουστη χώρα με μεσογειακό κλίμα προετοιμάζεται για την ενεργειακή επανάσταση. Με πάνω από 300 μέρες ηλιοφάνειας και σταθερές συνθήκες ανέμου, οι Έλληνες διαθέτουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ξεκινώντας με την ένταξη διάσπαρτων ενεργειακών συστημάτων και έξυπνης διαχείρισης του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

, εξηγεί ο Heiko Harbers, Διευθύνων Σύμβουλος της devolo AG, προσθέτοντας :

Η επικοινωνία δεδομένων στο Ελληνικό Smart Grid

Η επικοινωνία δεδομένων μέσα από την υφιστάμενη ηλεκτρική καλωδίωση (Powerline-Communications, PLC) αποτελεί για το έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο μια κεντρική τεχνολογία επικοινωνίας δεδομένων. Ιδιαίτερα στα διάσπαρτα απομακρυσμένα δίκτυα φανερώνονται τα πλεονεκτήματα όπως:

Μέσω της τεχνολογίας G3-PLC στις συχνότητες 150-500 kHz επιτυγχάνεται το απαιτούμενο εύρος δεδομένων καθώς και οι απαιτούμενες αποστασίες. Δεν απαιτούνται επιπλέον επαναλήπτες.

Επιπλέον κεντρικό πλεονέκτημα αποτελεί η προσβασιμότητα εντός κτιρίων για την επικοινωνία μεταξύ των σημείων μέτρησης μέσα σε κτίρια. Μια σταθερά ασύρματη επικοινωνία αποτυγχάνει πολλές φορές λόγω φυσικών εμποδίων όπως ογκώδη τοίχους, οροφές και συμφόρηση στα ασύρματα δίκτυα. Με την επικοινωνία δεδομένων μέσα από την υφιστάμενη ηλεκτρική καλωδίωση προσφέρεται 100% επιτυχία στην μεταφορά. Η devolo προσφέρει μέσω του G3-PLC Modem 500k ένα δοκιμασμένο προϊόν το οποίο απέδειξε σε διάφορα πιλοτικά έργα την αξιοπιστία του.

Μαζί με την επικοινωνία δεδομένων η devolo δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια της επικοινωνίας των δεδομένων στα Smart Grids με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη.

Κυρίαρχο ρόλο θα λάβει η έξυπνη διαχείριση σε διάσπαρτα απομακρυσμένα ηλεκτρικά δίκτυα παραγωγής και αποθήκευσης. Μια ανάλογη συσκευή ελέγχου βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη.



Ισχυρό και αποτελεσματικό logistic

Ταχύτατη, επεκτάσιμη παραγωγική ικανότητα και ισχυρό αποτελεσματικό logistic θα είναι η κυρίαρχη υποχρέωση των κατασκευαστών υλικών για την Ενεργειακή Βιομηχανία.

εξηγεί ο Dr. Michael Koch επικεφαλής της επιχειρηματικής περιοχής Smart Grid.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα προϊόντα Smart Grid θα βρείτε στο http://www.devolo.com/en/SmartGrid

Keywords
Τυχαία Θέματα