Η Forthnet προτείνει

O διευθυντής Δημόσιου Τομέα της Forthnet, Φώτης Καλαμαντής, θεωρεί πως το ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε, αντί εξοπλισμού, να προμηθεύεται υπηρεσίες καθώς αυτή η επιλογή θα ήταν η πλέον συμφέρουσα.


Κατά τη διάρκεια του 15ου ετήσιου συνεδρίου GREEΚ ICT FORUM, Ο κ. Καλαμαντής τόνισε ότι η προμήθεια εξοπλισμού είναι αντικοικονομική, αντιπαραγωγική και ξεπερασμένη ως λύση

ενώ στον αντίποδα, σημείωσε, η προμήθεια υπηρεσιών είναι μια επιλογή αναπτυξιακή, οικονομικά ανταποδοτική, οδηγεί στην καινοτομία και ευνοεί το δημόσιο συμφέρον μειώνοντας το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.


Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί το «Δίκτυο Δημόσιου Τομέα» και το «Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών» ώστε να εξορθολογιστούν οι δαπάνες του Δημοσίου για τηλεπικοινωνίες.


Ο κ. Καλαμαντής χαρακτήρισε αποσπασματικό και αναχρονιστικό τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο – πέραν των φορέων που συμμετέχουν στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ – προμηθεύεται τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και πρότεινε οι νέες αναθέσεις να γίνονται με ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες σε συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού όπως προβλέπει ο νόμος 3979/2011 και όχι με ανανεώσεις πατροπαράδοτων συμβάσεων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η προκήρυξη του προγράμματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα.


Keywords
Τυχαία Θέματα