ΣΕΗΟΣ Euronics: Στο άρθρο 99

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικών οικιακών συσκευών ΣΕΗΟΣ Euronics κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου.


Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η εταιρεία έλαβε προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές. «Η υπαγωγή στο άρθρο 99

έγινε με στόχο την εξυγίανση της εταιρείας και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους πιστωτές» αναφέρει ο δικηγόρος της ΣΕΗΟΣ, Βαγγέλης Τρανώρης.


Η εταιρεία είχε βρεθεί αντιμέτωπη με το αδιέξοδο το 2011, καθώς η προηγούμενη διοίκηση (άλλαξε το 2011) και η κακή λειτουργία περίπου 20 μελών του συνεταιρισμού είχαν δημιουργήσει «φέσι» αρκετών δισ. προς προμηθευτές και τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό η μητρική, η ΣΕΗΟΣ ΣΠΕ, εκπόνησε σχέδιο σωτηρίας της ΣΕΗΟΣ Euronics. Το σχέδιο αυτό απέδωσε καρπούς και η εταιρεία κατάφερε να σταθεροποιήσει τα μεγέθη της το 2012, ενώ προσέβλεπε στην εμφάνιση ρυθμών ανάπτυξης το 2013, κάτι που δεν έγινε πραγματικότητα.


«Ο Συνεταιρισμός Εμπόρων Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών, ΣΕΗΟΣ, ιδρύθηκε το 1982 από 30 καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Η εξέλιξη της αγοράς καθώς και η διορατικότητα των μελών του συνεταιρισμού οδήγησαν το 1998 στην συνεργασία με την Euronics, την μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών που αριθμεί περισσότερα από 11.300 καταστήματα σε 29 ευρωπαϊκές χώρες. Η στρατηγικής σημασίας συνεργασία ενδυνάμωσε τον συνεταιρισμό τόσο σε θέματα οργάνωσης όσο και σε θέματα τεχνογνωσίας», σημειώνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.


Keywords
Τυχαία Θέματα