Bosch: Αυτόνομα αυτοκίνητα μετά το 2025

Με όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά και τεχνολογικές εταιρίες κολοσσούς (Apple, Google) να εργάζονται πάνω σε αυτόνομα αυτοκίνητα και να θέλουν να βγάλουν πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα στην αγορά το 2020, αλλά η γερμανική Bosch πιστεύει πως αυτό τελικά θα συμβεί 5 χρόνια αργότερα.

Ο Gerhard Steiger είναι ο επικεφαλής του τμήματος Chassis System Control της Bosch

και σε πρόσφατη συνέντευξη του τόνισε πως έως το 2020 θα υπάρχουν στην αγορά αυτοκίνητα που θα μπορούν να αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίες αυτόνομα, αλλά πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να είναι έτοιμα νωρίτερα από το 2025. Συμπλήρωσε πως απαιτούνται αρκετά εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών σε εθνικούς οδηγούς από τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, προκειμένου αυτά να είναι έτοιμα να περάσουν στη παραγωγή.

Συν τις άλλοις, οι κυβερνήσεις των κρατών πρέπει να αλλάξουν/δημιουργήσουν νόμους που θα επιτρέπουν την κυκλοφορία αυτόνομων αυτοκινήτων, ενώ πρέπει να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα, με τον προγραμματισμό τους να γίνεται πιο ανθρώπινος, έτσι ώστε στα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται να είναι λιγότερα από αυτά των συμβατικών αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα