Pagani Huayra BC: 830 άλογα, 1.200 κιλά

Σε δύο εβδομάδες η Pagani θα παρουσιάσει επίσημα την Huayra BC, την σκληροπυρηνική Pagani Huayra που την έχουμε δει εδώ και καιρό χωρίς καμουφλάζ, με το όνομά της να προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος του Benny Caiola, ενός συλλέκτη αυτοκινήτων που έφυγε από τη ζωή το 2010.

Το ιταλικό supercar θα παραχθεί σε 20 μονάδες, με όλες να έχουν προ-πουληθεί με την Pagani να ξεκινά την τιμολόγησή της από τα

2,5 εκατ. ευρώ. Το βάρος της έχει μειωθεί κατά 150 κιλά σε σχέση με την απλή Huayra, κάνοντας την να ζυγίζει 1.200 κιλά, με τον 6,0-λίτρων V12 biturbo κινητήρα να δυναμώνει κατά 100 άλογα και να παράγει 830 άλογα, με την ροπή να ξεπερνά τα 1.000 Nm.

Στιλιστικά έχει ντυθεί με νέο bodykit, με τα μπροστά φτερά να διαθέτουν εισαγωγές αέρα, τα πίσω να έχουν μεγαλώσει, με τις νέες πλαϊνές ποδιές να βελτιώνονται ώστε να αυξάνεται η αεροδυναμική απόδοση. Στο μπροστά μέρος υπάρχει νέος προφυλακτήρες με μεγάλο splitter, ενώ πίσω συναντάμε νέο διαχύτη και μεγάλη αεροτομή με ενεργά πτερύγια. Το νέο bodykit, είναι ικανό να παράγει 500 κιλά κάθετης αεροδυναμικής δύναμης σε ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις, παρόμοιες με αυτές που είδαμε στην Zonda Cinque.

BC έκδοση θα μπορούσε να αποκτήσει στο μέλλον και η Huayra Roadster, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017. Αυτή θα περάσει στην παραγωγή σε 1200 μονάδες, με τις 50 να έχουν ήδη προπουληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα