Επίσημο: Volvo V90

Η Volvo παρουσίασε σε μια ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη το V90, την wagon έκδοση του νέου S90 που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης την 1η του Μάρτη, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

Το Volvo V90, σύμφωνα με τους Σουηδούς “ανεβάζει την κατηγορία των premium wagons σε νέα

επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου.”

Το νέο V90, όπως τα XC90 και S90, βασίζεται στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA), στη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία. Έχει μήκος 4.936 mm, πλάτος 1.890 mm, ύψος 1.475 mm και μετατρόχιο 2.941 mm. Ζυγίζει από 1.825 κιλά και φτάνει έως τα 2.100 κιλά, έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,31 Cd, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει έως τα 1.526 λίτρα.

Ο Hakan Samuelsson, ο πρόεδρος της Volvo δήλωσε:

Η Volvo ως brand έχει εξελιχθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια και πλέον αποτελεί μία premium επιλογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, δεν παραβλέπουμε την τεράστια παράδοσή μας καθώς η Volvo είναι η πρώτη μάρκα που έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος αναφέρει τη λέξη wagon. Με μεγάλη περηφάνια λοιπόν παρουσιάζουμε το Νέο V90, ένα μοντέλο άξιο αυτής της παράδοσης, που στέκεται στις κορυφαίες θέσεις της premium κατηγορίας!

Ο Thomas Ingenlath, ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Volvo ανέφερε με τη σειρά του:

Παρουσιάζουμε στο κοινό το πιο μοντέρνο design σήμερα σε wagon μοντέλο! Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι διάχυτη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μία premium εμπειρία με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας, την ίδια στιγμή που ο χώρος αποσκευών και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κορυφαίοι.

Το V90 εξοπλίζεται με το σύστημα Pilot Assist που εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης, αλλά και με προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που περιλαμβάνουν ακόμη και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση, με το σύστημα Apple CarPlay να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό.

Μηχανικά εφοδιάζεται με τους τετρακύλινδρους 2.0-λιτρους κινητήρες βενζίνης (Τ5 απόδοσης 254 ίππων με 350 Nm ροπής και T6 απόδοσης 320 ίππων με 400 Nm ροπής) και πετρελαίου (D4 190 ίππων, D5 235 ίππων), όπως και με τον υβριδικό T8 Twin Engine των 410 ίππων με 640 Nm με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του V90 μπορείς να τα βρεις εδώ (PDF).

The New Volvo V9001:38 The new Volvo V90: live reveal12:23 Officiell: Volvo V9004:27

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα