Το νέο DS 3 θα παρουσιαστεί στη Γενεύη

14:54 7/1/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η DS καταβάλει ακόμα σκληρή προσπάθειά για να καθιερωθεί και να σταθεί στα πόδια ως μια αυτόνομη μάρκα, ενώ βασίζεται πολύ στην επιτυχία του μικρότερου μοντέλου της, καθώς το 2014 το 48% των παγκόσμιων πωλήσεων της ανήκαν στο DS3.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2010, και στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο η γαλλική premium εταιρία θα μας παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του. Ο επί κεφαλής της DS, Yves Bonnefont, έχει θέσει στόχο στην ομάδα του

να κατασκευάσει ένα μοντέλο με avant-garde σχεδιασμό, που θα διαθέτει τεχνολογία αιχμής και θα προσφέρει φινέτσα και δυναμισμό. Εμφανισιακά θα αφομοιώνει έναν εξελικτικό σχεδιασμό, ο οποίος λέγεται ότι θα δανείζεται αρκετά στιλιστικά στοιχεία από το DS Divine concept. Αναμένεται να διατηρήσει τις έντονες πίσω κολόνες C και τις αναλογίες του σημερινού μοντέλου, αλλά θα έχει πιο έντονες και τετράγωνες γραμμές, με την εμπρός μάσκα να μοιάζει με αυτή της νέας DS4.

Οι πληροφορίες λένε ότι το νέο DS3 θα βασίζεται σε μια ελαφρώς εξελιγμένη πλατφόρμα του σημερινού μοντέλου, καθώς η ολοκαίνουρια που αναπτύσσει η PSA θα είναι έτοιμη από το 2018. Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο θα έχει ακόμα καλύτερης ποιότητας υλικά, υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής της PSA και το σύστημα MirrorLink.

Μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές, με τους κινητήρες να προέρχονται αυτούσιοι από το σημερινό μοντέλο. Έτσι, το νέο DS3 θα προσφέρεται στη βάση με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 81 ίππων, όπου με την βοήθεια turbo η ιπποδύναμη θα αυξάνεται στα 110 και 130 άλογα. Θα υπάρχει επίσης ο 1.600άρης με 165 άλογα, όπου στην κορυφαία DS Performance έκδοση θα φτάνει τα 211 άλογα, ενώ θα υπάρχει και η έκδοση DS Performance Black Edition. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, θα εφοδιάζεται με τον γνωστός 1.6 BlueHDi απόδοσης 100 και 120 ίππων. Τελος, η SUV έκδοση του αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα