Το νέο Golf GTI Clubsport θα αποδίδει 325 άλογα;

Το Golf GTI Clubsport είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου, πίσω από το R, καθώς ο 4-κύλινδρος turbo κινητήρα, 2,0 λίτρων αποδίδει 265 άλογα, αλλά με την λειτουργία overboost, η δύναμη φτάνει για μερικά χρονικά διαστήματα και τα 290 άλογα. Η ροπή του είναι στα 380 N·m και συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο αυτόματο DSG ή μηχανικό. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 5,9 δευτερόλεπτα (6,0 δευτερόλεπτα με το μηχανικό), όταν η τελική ταχύτητα

είναι 249 χλμ/ώρα με το DSG και 250 χλμ/ώρα με το χειροκίνητο.

Σύμφωνα με αγγλικές πηγές η επόμενη γενιά της συγκεκριμένης έκδοσης του μοντέλου, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019, θα σπάσει το φράγμα των 300 ίππων, αποδίδοντας 325 άλογα από τον νέο 2-λιτρο turbo κινητήρα.

Αυτό σημαίνει παράλληλα, ότι η ιπποδύναμη της απλής έκδοσης του Golf GTI θα πάρει την ανιούσα, καθώς υπολογίζεται ότι θα αποδίδει περίπου 260 άλογα, ενώ η έκδοση με το Performance θα 300ρίζει. Αντίστοιχα, στην κορυφή το τετρακίνητο Golf R είναι αρκετά πιθανό ότι θα ακουμπήσει τα 400 άλογα. Πάντως, μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο αν θα εξοπλίζεται με το νέο 10-τάχυτο κιβώτιο, η εξέλιξη του οποίου είχε ξεκινήσει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την Αυστραλία σταμάτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα