331 εκατ. ευρώ από την UEFA στις ομάδες των τελικών του EURO 2024


Για πολλούς λόγους θα είναι κερδισμένη η εθνική Ελλάδας εάν καταφέρει να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Όπως ανακοίνωσε η UEFA, στα 331 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που θα μοιράσει συνολικά στις 24 ομοσπονδίες, οι εθνικές ομάδες των οποίων θα μετάσχουν το καλοκαίρι στην τελική φάση του EURO

2024.

Ειδικότερα:

Πέρα από τα 9,25 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο μπόνους συμμετοχής κάθε ομάδας, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πριμοδοτεί με 1.000.000 ευρώ κάθε νίκη και με 500.000 κάθε ισοπαλία, ενώ έξτρα μπόνους υπάρχει για κάθε πρόκριση σε επόμενο γύρο (φάση των 16», προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός).

Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης θα πάρει επιπλέον ποσό 8.000.000 ευρώ και το συνολικό χρηματικό της έπαθλο μπορεί να ανέλθει μέχρι τα 28,25 εκατ. ευρώ, εφόσον φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου με το απόλυτο νικών.

Το συνολικό ποσό των 331 εκατ. ευρώ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη διοργάνωση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η UEFA.

→ Tο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καζακστάν αποτελεί το πρώτο από τα δύο εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει η Εθνική Ελλάδας, προκειμένου να αγωνιστεί στην τελική φάση του Euro 2024, μέσω των play-off του Nations League. Εάν η Ελλάδα επικρατήσει στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου στην «OPAP Arena», τότε θα πρέπει να επικρατήσει και κόντρα στον νικητή του ματς μεταξύ της Γεωργίας και του Λουξεμβούργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα