Αστερίσκοι Δένδια...


... στο «γαλάζιο» αφήγημα για ακρίβεια και τουρισμό...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Δένδιας απομακρύνεται από το κεντρικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι μεν πάντα προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, ωστόσο και οι σημερινές του δηλώσεις έχουν ξεχωριστή σημασία.

Αυτό γιατί... ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αμφισβήτησε ευγενικά, αλλά ξεκάθαρα τις γαλάζιες ιαχές περί επιτυχίας, δηλώνοντας, πρώτον ότι η ακρίβεια στα τρόφιμα δεν αντέχεται και η κυβέρνηση πρέπει να την αντιμετωπίσει, ενώ επιβεβαίωσε τις

εκτιμήσεις που δείχνουν ότι η σεζόν στο τουρισμό μέχρι στιγμής δεν πάει καλά.

Μιλώντας, σήμερα, στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε χαρακτηριστικά ««η ΝΔ έδωσε πολλά χρήματα, πάρα πολλά χρήματα αλλά η ακρίβεια στα τρόφιμα δεν αντέχεται. Να είμαστε ειλικρινείς» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του εξέφρασε ανησυχίες για την τουριστική σεζόν σημειώνοντας «δεν πάει καλά η σεζόν στον τουρισμό. Όχι, δεν πάει καλά. Ή να το θέσω αλλιώς, είχαμε βάλει τον πήχη στον “ουρανό”. Ενώ δεν είναι κακή σεζόν, όμως είναι χαμηλότερη από αυτή που περιμέναμε για διάφορους λόγους. Η ακρίβεια αλλά και ο καιρός. Δεν μας βοήθησε ο καιρός. Όποιος μπαίνει στο ίντερνετ και βλέπει βροχές και καταιγίδες, δεν θα πληρώσει για να πάει να βραχεί. Δεν μας βοήθησαν και διάφορες παράμετροι. Από εδώ και πέρα, θα δούμε τι θα γίνει».

Τουρισμός δύο ταχυτήτων και με ερωτήματα

Σημειώνεται ότι οι «θολές» εκτιμήσεις για την φετινή τουριστική σεζόν έχουν καταγραφεί εδώ αρκετό καιρό, ενώ, σήμερα έρχεται και αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Καθημερινή» να καταγράψει ότι η καλοκαιρινή περίοδος δεν είχε την αναμενόμενη εκκίνηση.

Ειδικότερα, νησιά ναυαρχίδες όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη παρουσιάζουν λιγότερες κρατήσεις, ακόμη και έως 40%, ενώ ξενοδόχοι ελπίζουν σε θετικές εκπλήξεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Η Αθήνα είναι αυτή τη στιγμή στους κερδισμένους του τουρισμού, κυρίως λόγω Airbnb, ενώ ανοδικά κινούνται Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Σκιάθος, Κως, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα