Ισραηλινή επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα


Εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα, το οποίο πολιορκούν τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Στους χώρους του νοσοκομείου αυτό είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι ενώ οι γιατροί και το προσωπικό έκαναν διαρκείς εκκλήσεις για βοήθεια καθώς εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού και της έλλειψης καυσίμων έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους πρόωρα βρέφη και ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε το νοσοκομείο στο πλαίσιο της

χερσαίας επίθεσής του κατά της Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι η ένοπλη οργάνωση κρύβεται κάτω από το νοσοκομείο, διατηρώντας εκεί επιχειρησιακό κέντρο, ενδεχομένως και τους ομήρους που απήγαγε κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Την Τρίτη, να σημειωθεί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει ότι η απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς «θα γίνει, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εισβολή έγινε σε «συγκεκριμένη περιοχή του συγκροτήματος, ενώ ελήφθησαν μέτρα για την αποφυγή βλαβών στους αμάχους».

Να σημειωθεί ότι τόσο η Χαμάς όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου Αλ-Σίφα αρνούνται τους ισραηλινούς ισχυρισμούς περί επιχειρησιακού κέντρου στις εγκαταστάσεις του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επιχείρηση έχει προκληθεί πανικός μεταξύ των ασθενών και των συνοδών τους, ενώ ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων, «η επιχείρηση βασίζεται σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και σε επιχειρησιακή αναγκαιότητα» και «δεν έχει σχεδιαστεί για να βλάψει το νοσοκομείο, τις ιατρικές ομάδες ή τους πολίτες εκεί».

Προφανώς για να δικαιολογηθεί η στρατιωτική επιχείρηση σε χώρο που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο, προστίθεται ότι «της επιχείρησης προηγήθηκαν προσπάθειες εκκένωσης του νοσοκομείου ασθενών και άνοιξε ειδική ασφαλής δίοδος για το σκοπό αυτό. Η διεύθυνση του νοσοκομείου ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την είσοδο στο συγκρότημα. Αργότερα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αναμένουμε να μεταφέρουμε θερμοκοιτίδες, ιατρικό εξοπλισμό και τρόφιμα για βρέφη στο νοσοκομείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα