Πόλεμος στη Greek Mafia: Το παρελθόν του 44χρονου και το νέο κεφάλαιο αίματος...


Ακόμη ένα αιματηρό κεφάλαιο γράφτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς ο πόλεμος των ανθρώπων της νύχτας μαίνεται και κλιμακώνεται, την ώρα που κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία στέκονται σαν απλοί παρατηρητές.


Ο 44χρονος Β.Ζ. που... έπεσε νεκρός δίπλα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του δέχθηκε καταιγισμό πυρών, με τις έρευνες να αποκαλύπτουν 97 κάλυκες από καλάσνικοφ στο σημείο, ενώ έχουν εντοπιστεί κι άλλοι μέσα στο τζιπ.
Το θύμα ήταν γνωστό για σοβαρές ποινικές υποθέσεις, όπως η συμμετοχή
του στη Greek Mafia, αλλά και η εμπλοκή του σε ομάδα εκβιαστών που είχε δράση σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό και Γλυφάδα. Είχε, ακόμη, αναφερθεί σε καταθέσεις ως άτομο που είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου με στόχο την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Το όνομά του είχε εμφανιστεί και σε δικογραφία για τη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη, η οποία έπεσε νεκρή το 2009 σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια, αλλά και της περιβόητης Κατερίνας Αναγνωστάκη (Katerina Bellamafia ) η οποία εκτελέστηκε το 2018 στην Κηφισιά.
Πριν από πέντε χρόνια, μάλιστα, ο 44χρονος είχε γλιτώσει από ανάλογη επίθεση, όταν ένα από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν έπαθαν εμπλοκή και δέχθηκε μόλις τέσσερις σφαίρες. Ο Β.Ζ. τραυματίστηκε στα άκρα και οι γιατροί στο Τζάνειο είχαν καταφέρει να του σώσουν τη ζωή.
Το καρτέρι θανάτου
Αυτή τη φορά οι εκτελεστές του φαίνεται πως ήταν αποφασισμένοι να τελειώσουν τη δουλειά και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε βαρύτατος οπλισμός (τρία καλάσνικοφ, αλλά κι ένα εννιάρι πιστόλι), ενώ τα πυρά ήταν πάρα πολλά.
Το όχημα που μετέφερε τουλάχιστον τρία άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση πλησίασε τον 44χρονο, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στο θωρακισμένο του τζιπ στο πρατήριο καυσίμων, το οποίο φέρεται να ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Εκεί άνοιξαν πυρ γαζώνοντας κυριολεκτικά τον χώρο και το όχημα και σκοτώνοντας σχεδόν ακαριαία τον Β.Ζ. .
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ενέργεια δείχνει οργανωμένο σχέδιο, καθώς οι δράστες γνώριζαν και τις κινήσεις του θύματος και το όχημα με το οποίο κυκλοφορούσε.
Το θύμα φέρεται να οπλοφορούσε, όμως, δεν πρόλαβε καν να το χρησιμοποιήσει, παρά επιχείρησε να καλυφθεί πίσω από το πολυτελές Ι.Χ. του.
Οι δράστες αποχώρησαν προς τη Λεωφόρο Αθηνών και αφού έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα διαφυγής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το καμένο αμάξι ήταν κλεμμένο, όμως οι ιδιοκτήτες του δεν είχαν προλάβει καν να δηλώσουν την κλοπή. Η δολοφονική επίθεση δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό.
Τέλος, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας.
Keywords
Τυχαία Θέματα