Fashion Workshop by Vicky Kaya | Σεμινάρια – Ιανουάριος 2013

19:14 17/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Το Fashion Workshop by Vicky Kaya διοργανώνει θεµατικά σεµινάρια για όσους ενδιαφέρονται για ένα µαγικό ταξίδι στα µονοπάτια της µόδας.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2013 ξεκινούν δύο κύκλοι σεµιναρίων που θα πραγµατοποιούνται κάθε Σάββατο στο FWbVK κατά τις ώρες 13:00 – 16:00 και αφορούν τον ευρύτερο χώρο της µόδας και της αισθητικής.

Η Βίκυ Καγιά σε συνεργασία µε έµπειρους και µοναδικούς επαγγελµατίες από το χώρο της µόδας, της τέχνης και της δηµοσιογραφίας σας καλωσορίζουν στο FWbVK.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε οµιλίες και αναλύσεις που

αφορούν τη φωτογραφία και τη διαδικασία πραγµατοποίησης µιας φωτογράφησης, τη µόδα και πως αυτή συνδέεται σήµερα µε την οικολογία, το styling, τις νέες τάσεις και πως διαµορφώνονται. Tο παζλ συµπληρώνεται µε τη δύναµη του branding και του µαρκετινγκ.

Κατά τη διεξαγωγή των σεµιναρίων το fashion pack της ελληνικής µόδας, παρουσιάζει εικόνες, µε καλεσµένους από κάθε κλάδο που σπανίως εµφανίζονται δηµόσια για να µεταφέρουν, γνώσεις και εφόδια σε όσους επιθυµούν να διευρύνουν το πεδίο τους και να αναπτύξουν το ταλέντο τους µε έξυπνο και ευχάριστο τρόπο.

Κύκλοι σεμιναρίων

1ος κύκλος σεµιναρίων
1. Top Models: Επιτυχία & Οµορφιά
Η Βίκυ Καγιά αφηγείται την ιστορία και την καριέρα των πιο επιτυχηµένων µοντέλων που όχι µόνο διέπρεψαν στην πασαρέλα αλλά κατάφεραν να ξεχωρίσουν στο χώρο του θεάµατος και να επιτύχουν στον επιχειρηµατικό τοµέα.
Εισηγητές: Bίκυ Καγιά, Ντάντα Ιωαννίδου

2. Music & Cinema Fashion Icons
Fashion Stars or Stars of Fashion? Ο µαγευτικός κόσµος της µουσικής και του κινηµατογράφου στήριξε πολλά σε γυναίκες είδωλα. Δεν είναι λίγες εκείνες που µε την παρουσία τους στη σκηνή ή στη µεγάλη οθόνη καθιέρωσαν στυλ και νέο ήθος και δηµιούργησαν «εικόνες» που έµειναν ανεξίτηλες και επηρεάζουν, µέχρι και σήµερα, σχεδιαστές, καλλιτέχνες κάθε χώρου και το κοινό.
Εισηγητές: Ντάντα Ιωαννίδου, Μία Κόλλια, Genevieve Majari

3. Realizing a Fashion Story
Ποια είναι η διαδικασία που απαιτείται για την υλοποίηση ενός editorial µόδας; Tι κρύβεται πίσω από τις αστραφτερές φωτογραφήσεις που όλοι βλέπουµε στα illustration περιοδικά;

Μέσα από ένα σεµινάριο που χωρίζεται σε τρεις ενότητες αναλύεται όλη η διαδικασία που απαιτείται πριν το τελικό φωτογραφικό «κλικ».

Ενότητα 1
Αναλύεται το πρώτο βήµα πριν τη διεξαγωγή της φωτογράφησης που είναι η συνάντηση ανάµεσα σε στυλίστα και φωτογράφο, µε σκοπό την επιλογή ενός συγκεκριµένου fashion concept.

Ενότητα 2
Αναλύεται η διαδικασία που απαιτείται για την επιλογή των συνεργατών
πριν τη διεξαγωγή ενός editorial (make-up, hair stylist, casting µοντέλων, επιλογή
outfit, props & accessories).

Ενότητα 3
Οι συµµετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν µία πραγµατική φωτογράφηση µόδας. Τέσσερα διαφορετικά outfits και looks θα »ζωντανέψουν» στο Fashion Workshop και οι συµµετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν µέρος στη διαδικασία προετοιµασίας της.
Εισηγητές: Νικόλας Γεωργίου, Genevieve Majari

2ος κύκλος σεµιναρίων
1. From an Icon to a Brand

H Bίκυ Καγιά µαζί µε επιλεγµένους επαγγελµατίες από το χώρο του µάρκετινγκ και
της διαφήµισης συζητούν πως κατασκευάζεται η εικόνα και πως διαµορφώνεται το
brand, που χρειάζεται να έχει κάθε επαγγελµατίας για να ξεχωρίζει.

Πώς η εικόνα µας εξελίσσεται σε ένα δυνατό και επιτυχηµένο brand; Ποια είναι η συµβολή του στην επαγγελµατική µας εξέλιξη και πόσο µεγάλη σηµασία έχει το ήθος και η αισθητική;
Εισηγητής: Bίκυ Καγιά

2. Cool Hunting & ο κύκλος ζωής της µόδας. Η µόδα αλλαγή. Αλλαγή που πρέπει να πουλήσει.
Υπάρχει ασφαλής τρόπος πρόβλεψης των µελλοντικών αλλαγών και πως ακριβώς λειτουργεί η νέα «βιοµηχανία» που ονοµάζεται Cool Hunting. Ποιος κανονίζει και ορίζει αυτές τις αλλαγές; Ποιος αποφασίζει την πορεία και την ταυτότητα της µόδας;
Εισηγητές: Μία Κόλλια, Κάτια Τρακαδά

3. Μόδα & Οικολογία
Η οικολογική συνείδηση δεν είναι µόδα. Είναι το ζητούµενο του σήµερα, είναι ο µόνος τρόπος για να σωθεί το περιβάλλον και κατ’ επέκταση οι ζωές µας. Το µέλλον θα πρέπει να είναι «οικολογικό» και η µόδα θα διέπεται σε κάθε της επίπεδο, από την παραγωγή ως την εικόνα, από αυτή τη συνθήκη.
Εισηγητές: Μία Κόλλια, Κάτια Τρακαδά

4. & 5. Οι θρύλοι της εικόνας της µόδας: Helmut Newton & Richard Avedon
Δύο θρυλικά ονόµατα στη ιστορία της φωτογραφίας µόδας. Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες που µε την αισθητική και την προσωπικότητα τους επηρέασαν τη σύγχρονη τέχνη της φωτογραφίας και τη µόδα όσο λίγοι, καθιερώνοντας ο καθένας διαφορετικό αλλά εξίσου µοναδικό και πρωτοποριακό ύφος που στις επόµενες γενιές θα δηµιουργούσε το καθένα τη δική του «σχολή» τεχνική της φωτογραφίας.

Πώς η φωτογραφική τους αντίληψη και το στυλ των εικόνων τους, επηρέασαν και επηρεάζουν τη σύγχρονη φωτογραφία της µόδας, τους δηµιουργικούς αλλά και τους εµπορικούς – διαφηµιστικούς τοµείς της µόδας γενικότερα.
Εισηγητές: Ντάντα Ιωαννίδου, Genevieve Majari

Πληροφορίες εγγραφώντηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3251552e- mail: [email protected]

Για όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες του Fashion Workshop by Vicky Kaya, των σπουδαστών και των εξαιρετικών καθηγητών µπορείτε να ενηµερώνεστε µέσω του blogzine των σπουδαστών (www.intothefashionworkshop.com), της σελίδας µας στο facebook (www.facebook.com/ FashionWorkshopbyVickyKaya) και του λογαριασµού στο twitter (www.twitter.com/ F_Workshop).

Keywords
Τυχαία Θέματα