Eurovision 2024: Νέα πολιτικά παρατράγουδα με την εκπροσώπηση της Ολλανδίας (Video)

Τα παρατράγουδα με πολιτική χροιά  από συμμετοχές και  εκπροσωπήσεις στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision  φαίνεται ότι  και δεν έχουν τελειωμό και ας διαρρηγνύει τα ιμάτια της η EBU ότι «ο διαγωνισμός παραμένει μη πολιτικό γεγονός».

Το νέο επεισόδιο δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση της ολλανδικής εκπροσώπησης.

Στο Μάλμε της Σουηδίας η Ολλανδία θα στείλει τον 26χρονο Τζούστ (Joost Klein )-

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε

από το χρήστη Joost Klein (@joostklein)

ράπερ, συγγραφέα και (αναφέρεται) πρωην Youtuber, με αναγνωρισμότητα και δημοφιλία όχι μόνον στην πατρίδα του αλλά και στη Γερμανία. Μόλις έγινε γνωστή η επιλογή του το Χ πήρε «φωτιά» από τις αντιδράσεις. Στα «κάγκελα» οι Ουκρανοί.

Αιτία για τη θύελλα αντιδράσεων το γεγονός ότι ο Ολλανδός καλλιτέχνης έχει στη δισκογραφία του  το  τραγούδι «Jackass»  το οποίο κυκλοφόρησε  ένα μήνα ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και, όπως υποστηρίζεται,  ο Τζούστ εκφράζει την αγάπη του για τη Ρωσία, επειδή μεταξύ των στίχων είναι και εκείνοι με τους οποίους θέλει λέει  να παντρευτεί μια Ρωσίδα και δηλώνει την αγάπη του για τη χώρα.

Μισό, έχει και συνέχεια. Τον περασμένο Μάρτιο ο Τζουστ συνέπραξε με τον ιδιαιτέρως δημοφιλή στην χώρα του και ανερχόμενο Ρώσο μουσικό και τραγουδιστή CMH (από το Crazy Mega Hell, για όποιον έχει περιέργεια) και τους Russian Village Boys, μια μπάντα ρέιβ από την Αγία Πετρούπολη, για το τραγούδι «Normalje Bas»

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ουκρανίας, που το έψαξε, έκανε διάβημα και τόνισε πως ο Τζουστ είναι ανεπιθύμητος, χρεώνοντας του φιλορωσικά αισθήματα.

Στο δε Χ αναπτύχθηκαν διχαστικές τάσεις. Άλλοι ήθελαν την «σταύρωση» του, δια της εξαίρεσης του από το διαγωνισμό, απορώντας πως είναι δυνατόν να αγαπά τη Ρωσία ειδικά μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Joost Klein, representative of Netherlands at Eurovision 2024 released a song about “loving Russia”and wanting to marry a “Russian woman”released in March 2022 (1 month after full scale invasion of Ukraine). In 2023 he recorded a song with group called”Russian Village Boys”. https://t.co/s07P0DQcyT pic.twitter.com/r3JJijOTLJ

— vanya ✙ (@eurovanya) December 11, 2023

Άλλοι επιχειρηματολόγησαν υπερ του λέγοντας ότι το να δηλώνει κάποιος ότι αγαπά της Ρωσίδες δεν σημαίνει ότι αγαπά και τον Πούτιν και το πολιτικό καθεστώς της χώρας.

 Στο θέμα παρενέβη και η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση avrotros η οποία στηρίζει τον Τζούστ. Εκπρόσωπος της σε δήλωση του στα ολλανδικά ΜΜΕ  έκανε σαφές πως «ο Τζούστ δεν έχει κάνει ποτέ πολιτική δήλωση με τα τραγούδια του Ο Τζούστ δημιουργεί μουσική με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ιδέες με εκείνον.

Του αρέσει να χρησιμοποιεί τη σάτιρα, τις μεταφορές, τον παραλογισμό και την υπερβολή για να εκφραστεί, παίζοντας απλώς με τη γλώσσα.

Το τραγούδι δημιουργήθηκε επίσης πολύ πριν από την εισβολή. Οι καλλιτέχνες (σ.σ. η μπάντα Russian Village Boys) που συμμετέχουν σε αυτό έχουν επίσης όλοι μιλήσει κατά της ρωσικής εισβολής».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RUSSIAN VILLAGE BOYS (@rvbofficial)

Στο ζήτημα φαίνεται να έχει μπει άνω τελεία, καθώς μετά τις θέσεις της avrotros, η Suspilne Ukraine, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει.

Διαβάστε επίσης

Ισοφάρισε το ρεκόρ τηλεθέασης του το Mega – Από κοντά ο ΑΝΤ1

Attica TV: Επετειακό ντοκιμαντέρ για τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους ναζί

ΕΡΤ3: «Ενδυνάμωση» δια της αποψίλωσης ενημερωτικών εκπομπών της

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, Ολλανδίας Video,Eurovision 2024, ollandias Video