Αυτή είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας από την επέλαση της κακοκαιρίας – Προβλήματα και λειτουργία με γεννήτριες

Ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα νοσοκομεία της Λαμίας, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, έδωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα η πρόσβαση είναι αδύνατη στο νοσοκομείο Τρικάλων για τους κατοίκους των χωριών που είναι στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού.

Η παροχή ρεύματος γίνεται με γεννήτριες στο Νοσοκομείο της Λαμίας, του Βόλου της Καρδίτσας ενώ στα Τρίκαλα η γεννήτρια

του νοσοκομείου κατά τις βραδινές ώρες λειτούργησε χειροκίνητα.

Και στα έξι νοσοκομεία η υδροδότηση γίνεται απρόσκοπτα. Ωστόσο οι δεξαμενές του νοσοκομείου του Βόλου γεμίζουν νερό από βυτιοφόρα.

Υπάρχουν μόνο 8 ασθενείς στο νοσοκομείο του Βόλου που νοσηλεύονται εξαιτίας των πλημυρών.

Παράλληλα, πέντε νοσοκομεία φιλοξενούν πολίτες από τις περιοχές που επλήγησαν. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Βόλου φιλοξενούνται 13 περιστατικά, 21 στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, 15 περιστατικά αναμένονται από ιδιωτική δομή στο Νοσοκομείο των Τρικάλων. Επίσης υπάρχουν 4 Ογκολογικοί ασθενείς, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και 3 στο ΓΝ Λάρισας.

Αναφορικά με τα χειρουργεία η λειτουργία στη Λαμία είναι κανονική ωστόσο υπήρχε εισροή υδάτων σε δυο χειρουργικές αίθουσες. Στο νοσοκομείο Καρδίτσα δεν λειτουργεί μια χειρουργική αίθουσα και στα Τρίκαλα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Σημειώνεται, ότι όλες οι συνεδρίες των ογκολογικών ασθενών και των νεφροπαθών γίνονται και στα έξι νοσοκομεία απρόσκοπτα.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: «Δεν θα υδροδοτηθεί από τις πισίνες το νοσοκομείο του Βόλου»

ΕΟΔΥ – Κορωνοϊός: Μεγάλη η διασπορά της υποπαραλλαγής Eris στην κοινότητα

Έρευνα: Πώς μας προστατέυει από τις ασθένεις ο μεσογειακός τρόπος ζωής

Keywords
Τυχαία Θέματα