Αποστάσεις Στέιτ Ντιπάρτμεντ από Σούμερ για Νετανιάχου: Οι δηλώσεις του απηχούν δικές του απόψεις, όχι της κυβέρνησης Μπάιντεν

«Οι δηλώσεις του Σούμερ απηχούν δικές του απόψεις και όχι της αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ μετά την ένταση που προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Δημοκρατικού επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας Τσακ Σούμερ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στο Ισραήλ.

Προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις από τα σχόλια του Σούμερ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση.

Όταν

ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιου είδους δυσφορία στις τάξεις της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μίλερ υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλαμε να δούμε το Ισραήλ να κάνει διαφορετικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ Τσακ Σούμερ δεν τάχθηκε απλά υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών στο Ισραήλ, αλλά άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντάς τον «εμπόδιο στην ειρήνη». Ο Σούμερ, που υπήρξε εδώ και καιρό υποστηρικτής του Ισραήλ και είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Εβραίος εκλεγμένος αξιωματούχος, είπε ενώπιον της Γερουσίας ότι η κυβέρνηση του Νετανιάχου «δεν ταιριάζει πλέον στις ανάγκες του Ισραήλ», πέντε μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Αντιδρώντας άμεσα το κόμμα Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε δηκτικά λέγοντας ότι το Ισραήλ «δεν είναι μπανανία». Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού, έσπευσε να τονίσει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σέβονται την ισραηλινή δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Πρωταθλήτριες… επιβίωσης οι γυναίκες στην ΕΕ – Ζουν 5,5 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες

Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα αεροδρόμια – Και οι αεροσυνοδοί στις κινητοποιήσεις

ΕΕ: Δεν έχουμε δει καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι μέλη της UNRWA εμπλέκονται στην επίθεση της Χαμάς

Keywords
Τυχαία Θέματα