Χάρης Θεοχάρης: Μέχρι τις 29 Απριλίου η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Προθεσμία μέχρι τις 29 Απριλίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τον Χάρη Θεοχάρη να αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν νομοθετεί μια διαδικασία αναβίωσης των παλιών ρυθμίσεων.

«Αντιθέτως, είναι μια διαδικασία που θα επιτρέψει στη διοίκηση να ‘’σκοτώσει’’ τις ρυθμίσεις που πρέπει ‘’να πεθάνουν’’. Δηλαδή, εξορθολογίζουμε το σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας, ο οποίος να διαμαρτυρηθεί ότι πχ ‘’εγώ είχα δώσει κάποια χρήματα, αλλά δεν ελήφθησαν υπόψιν στη ρύθμιση’’. Γι’ αυτό ακριβώς επίκειται

νομοτεχνική βελτίωση στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ), έτσι ώστε να οριστεί τακτική προθεσμία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών», είπε στη Βουλή για να προσθέσει ότι η ΑΑΔΕ θα πρέπει να ενημερώσει τους φορολογουμένους, προτρέποντας τους να εξασκήσουν το δικαίωμά τους στην τακτοποίηση ρύθμισης οφειλών -εφόσον, βεβαίως, διαθέτουν το εν λόγω δικαίωμα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται αύριο, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας αναφερόμενος στα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις αναφορικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, είπε ότι θα επιβληθούν κανονικά και όπως ορίζει ο νόμος, όταν πλέον η συμμόρφωση των υπόχρεων για τη σύνδεση με το myData θα έχει εξαπλωθεί, οπότε τα πρόστιμα θα αφορούν, εκ των πραγμάτων πάρα πολύ λίγους. 

Σημείωσε πάντως ότι το myData αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία, με τεράστια συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι και ΝΔ: Η τρομολαγνεία περί πολιτικής σταθερότητας για τις ευρωεκλογές θα πέσει στο κενό

Κόντρα Μενδώνη – Ακρίτα στη Βουλή

Χάρης Δούκας: Επιστολή σε Σκυλακάκη για τα ύψη κτιρίων – «Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρης Θεοχάρης, Μέχρι, 29 Απριλίου,charis theocharis, mechri, 29 apriliou