Εκλογή νέου αρχηγού μετά από αυτοδιοικητικές και συνέδριο «ψηφίζει» ο Πολάκης – Η αιχμή για Τσίπρα

Καθαρά υπέρ της εκλογής αρχηγού μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα.

Στην εισήγησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε χαρακτηριστικά πως το προηγούμενο διάστημα ήταν υπέρ των γρήγορων διαδικασιών, αλλά στη συνέχεια έχοντας συνομιλήσει με αρκετούς ανθρώπους καταλήγει στο ότι πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια ζητήματα (πολιτικής γραμμής) και μετά να γίνει η εκλογή αρχηγού. Επομένως, σημείωσε, πρέπει το κόμμα να πάει μετά τις

αυτοδιοικητικές εκλογές στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και μάλιστα  μετά από συνέδριο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεπεξεργαστεί βασικά προγραμματικά ζητήματα.

Ο ίδιος επιμένει να ιεραρχεί στην κορυφή της ατζέντας τα θέματα διαφθοράς και δικαιοσύνης. Όπως είπε αυτά τα ζητήματα αφορούν τον κόσμο πολύ περισσότερο από άλλα που αποτέλεσαν την προμετωπίδα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα αν δεν χτυπηθούν με συγκεκριμένο τρόπο κάποιες από τις 100 οικογένειες που εισπράττουν το 50% του τζίρου κάθε δραστηριότητας». Πρόσθεσε γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει η ανυποχώρητη μάχη με τη διαφθορά να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα άφησε και αιχμή για τον Τσίπρα λέγοντας πως «δόθηκε λάθος μήνυμα στην κοινωνία» όταν 2-3 μήνες πριν τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας τον απομάκρυνε από τον τομέα Διαφάνειας.

Σε ό,τι αφορά την Δικαιοσύνη ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει η παραδοχή ότι τμήμα αυτής (σ.σ. της Δικαιοσύνης) είναι διεφθαρμένο. Είπε επίσης πως δεν αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν αλλά να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Ο ίδιος πρότεινε μαζική αύξηση του αριθμού των δικαστών και διορθωτικά θεσμικά μέτρα για αδικήματα όπως η διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διείσδυση διότι δεν λέει κάτι διαφορετικό από τους άλλους.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έθεσε το ζήτημα Μπελέρη στη συνάντηση με Ράμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τους ακτοπλόους στο Μαξίμου

Αχτσιόγλου: Στις 12:30 στο Ωδείο η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας – Φήμες για στήριξη και από Γαβριήλ Σακελλαρίδη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογή, Πολάκης –, Τσίπρα,eklogi, polakis –, tsipra