ΕΡΤ: Ετοιμάζεται για την «Σταχομαζώχτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – Ενεργοποιείται πρόταση του 2011

Το διήγημα «Σταχομαζώχτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σχέδιο σαν όνειρο, το 2011 είχε τύχει αποδοχής από την ΕΡΤ με πρόταση του εικαστικού κινηματογραφιστή Παναγιώτη Ράππα να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη ως τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων µε αφορµή – τότε- τα 100 χρόνια από τον θάνατό (1911) του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων».

Στο «χάραμα» του 2024 το σχέδιο εκείνο όλα δείχνουν πως δεν θα μείνει άλλο στα χαρτιά και τα συρτάρια.

Η μεγάλου μήκους ταινία εισέρχεται σε διαδικασία υλοποίησης.

Και αν τότε ίσως έναν από τους λόγους να ήταν το οικονομικό, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, τώρα το ώρα το 3D animation του Ράππα αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΡΤ, του ΕΚΟΜΕ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Pan Entertainment.

Τα νέα για την «Σταχομαζώχτρα» ήρθαν, σαν από σύμπτωση, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, για την πικρή μεν, αλλά µε αίσιο τέλος, χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κοσμοκαλόγερου.

Τα νέα μοιράστηκε με ανάρτηση στο facebook ο αθόρυβος Παναγιώτης Ράππας εκ των συνιδρυτών των στούντιο Amblin, του Στιβεν Σπίλμπεργκ, στο Λονδίνο και σταθερός συνεργάτης του Ευγένιου Τριβιζά, ο οποίος ετοιμάζεται «να σηκώσει μανίκια» για να διαμορφώσει την ιστορία της θείας Αχτίτσας σε storyboard.

«ΑΧΤΙΤΣΑ
Μια μέρα σαν σήμερα, ανέλπιστα, γιόρτασε με τα δυο της εγγόνια που με τόσο κόπο προστάτευε, τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής της.

Μια μέρα σαν σήμερα η ιστορία της, γραμμένη από τον Μεγάλο Αλέξανδρο των ελληνικών γραμμάτων, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εφημερίς.

Μετά από δυο δεκαετίες να με συνοδεύει σαν έμμονη σκέψη, μετά από δεκαπέντε χρόνια πότε περιστασιακής και πότε συστηματικής δουλειάς στο σενάριο, δέκα σχεδόν χρόνια από την στιγμή που πλησίασε πολύ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, η ΣΤΑΧΟΜΑΖΩΧΤΡΑ ξεκινάει την πορεία της για την μεγάλη οθόνη σαν ταινία μεγάλου μήκους Animation.

Σε μια συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ, του ΕΚΟΜΕ και της PAN Entertainment και με μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, αρχίζει η παραγωγή της ταινίας σε δική μου σεναριακή προσαρμογή και σκηνοθεσία.

Καλά Χριστούγεννα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!», έγραψε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης στο ΜΚΔ.

Η σταχοµαζώχτρα του Παπαδιαμάντη είναι µια ηλικιωμένη γυναίκα που η µοίρα την είχε χτυπήσει πολύ άσχηµα.

Μια ταλαιπωρημένη στα όρια της ένδειας γιαγιά που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα χωρίς καμία βοήθεια. Ώσπου µια μέρα ένα αναπάντεχο γράµµα δίνει σ’ αυτήν τη γυναίκα µια πνοή ελπίδας.

Διαβάστε επίσης

Survivor: Ο νέος κύκλος του ριάλιτι επιβίωσης κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Ιανουαρίου

Σπίτι με το MEGA: Λαμπερό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με τον Πάνο Κιάμο

Fame Story: Τι νούμερα τηλεθέασης έκανε ο μεγάλος τελικός

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ, Ετοιμάζεται, Σταχομαζώχτρα, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη- Ενεργοποιείται, 2011,ert, etoimazetai, stachomazochtra, alexandrou papadiamanti- energopoieitai, 2011